'Walk in the park' voor Jongens D1

maandag 27 januari 2020

Zonder enige moeite hebben de klasbakken van de Jongens D1 de tegenstander HV Houten D1 verpletterd door 40-maal te scoren. We wisten dat we tegen de onderste ploeg uit de competitie een niet al te moeilijke middag zouden krijgen en dit was ook het geval. Vanaf het eerste fluitsignaal ging de D1-machine vol gas en werd er gejaagd op veel doelpunten.

Jasper Tol beet het spits af en achtereenvolgens was het Collin Koning, Coen Zwarthoed en Vince van der Zee die mochten afronden. Na het inbrengen van Robin Verheijden en enkele positiewisselingen werd er meer technisch gehandbald maar dit deed de score alleen maar meer oplopen. Logisch concentratieverlies na 16 minuten en de 17-0 voorsprong waardoor de tegenstander eindelijk iets terug kon doen en dat maakte het publiek weer even wakker. De ruststand was kinderlijk eenvoudig opgelopen naar 22-2, mede door de laatste goal ook nog even in de zoemer te maken en uiteraard waren er geen verbeterpunten in de rust.

Positiewisselingen in de tweede helft veranderde het spelbeeld in zoverre dat er af en toe met nog fraaiere aanvallen prima goals werden gemaakt, mede door de gretigheid bij onze jongens wat een groot talent is en het wapen van de D1. Ze joegen door op de goal en gunden elkaar de doelpunten waardoor onze linkshander Coen Bosma twee fraaie treffers wist te noteren. Coen Zwarthoed en Travis Koning bezette prima de hoeken waardoor de tegenstander soms moedeloos om zich heen keek waar hun tegenstander nu weer was. De teamspirit bleef in de groep en zo werd er tijdens de wedstrijd een gemaakte afspraak tussen Robin en zijn ouders verzilverd (10 keer scoren).

Het tempo werd soms bewust wat lager gehouden om eventuele blessures en gefrustreerde tegenstanders voor te zijn. Desalniettemin liep de stand steeds hoger op en stopte onze goalie Joey Koning de spaarzame vijandelijke aanvallen ook nog bijna allemaal. De eindstand van 40-5 is dan wel de op één na grootste overwinning van dit jaar, maar had zeker nog veel hoger kunnen zijn. Deze jongens verdienen een dikke pluim doordat ze met respect voor de tegenstander hebben gehandbald en ook nog eens een heel mooi uithangbord zijn voor de club. Jongens D1, bravo! Bedankt voor de support en graag tot volgende week zondag.

Collin (12) Robin (10) Jasper (7) Vince (6) CoenZ (3) CoenB (2)