Westsite heeft langste adem tegen KRAS/Volendam D3

maandag 16 december 2019

Voor het WK een wedstrijd van de nr. 4 Westsite tegen de nr. 3 van de poule D3 van HV Kras Volendam. Twee gelijkwaardige teams qua handbal. Fysiek was er wel weer een groot verschil, maar of dit voor de uitslag verschil zou maken was de vraag. Volendam werd de eerste aanvallen overdonderd door Westsite en keek al snel tegen een 4-1 achterstand aan. Wakkergeschud door dit geweld kwam de handbalmachine langzaam op gang. Marlies Tol, Caitlyn Mooijer en Ivana Kwakman wisten de keeper te passeren en zo werd de achterstand langzaam ingehaald. Veel geluk hadden ze echter niet. Veel ballen belandden op de paal of de lat of werden gestopt door de keeper van Westsite. De dames bleven goed werken in de verdediging en ook in de aanval ging het steeds beter. Jenthe Kaars en Anna Jonk brachten de stand op twee punten verschil in de rust. De tweede helft een veel beter spelend Volendam. Caitlyn Mooijer pikte de bal er een paar keer mooi tussenuit en scoorde 4x op rij. Ook Ivana Kwakman en Anna Jonk wisten met mooie schoten de keeper te passeren, waardoor de stand 10 minuten voor tijd op gelijk stand kwam 15-15. Lisa Smit wist Volendam één keer op voorsprong te brengen maar ondanks, dat er in de verdediging en aanval goed werd samengewerkt door Emmy Tol, Anne Lansing en Kim de Boer werd de voorsprong niet behouden. De laatste breakouts van Westsite waren onhoudbaar voor de goed keepende Kirsten Steur. Diverse strafworpen tegen en afgekeurde doelpunten van Volendam zorgden voor een eindstand van 20-16. De dames hebben keihard gewerkt en staan nog steeds op een keurige 3e plaats.