Cirkelspeler Jeroen Roefs verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

Cirkelspeler Jeroen Roefs verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

donderdag 15 juni 2023

Jeroen heeft al 4 seizoenen bij de oranje hemden mogen spelen. Met een goed gevoel kijkt hij hier op terug. Zijn affectie met de club en mogelijkheden voor de toekomst hebben er voor gezorgd dat hij voor nog twee seizoenen heeft bijgetekend.

Jeroen: “Ik heb van Lions de overstap gemaakt naar Volendam. Ik zag Volendam als mooie kans om me te ontwikkelen. En ik denk zeker dat dat is gelukt. Vooral aanvallend. Door het vertrouwen dat ik heb gekregen en de vele speelminuten heb ik meer wedstrijdritme gekregen en ben ik een betere speler geworden.

Ik voel me in Volendam heel erg thuis. De eerste jaren dat ik hier kwam handballen was corona nog een groot onderdeel van het leven. In verband met de strenge regels kon er weinig contact gemaakt worden met andere leden van de vereniging. Voor mij was het clubgevoel toen niet echt aanwezig. Naarmate de regels versoepelden kwam dit snel terug. Naar mate er meer mocht werd het clubgevoel al groter. Vooral onderling bij de teams, spelers kwamen toen weer bij elkaar kijken. Nu merk je nog steeds dat veel teams bij elkaar komen kijken. Ook spelers van ons team kijken bij andere teams wanneer dat kan, bijvoorbeeld bij Heren 2, Dames 1 en Dames 2. En ik vind het leuk dat het een hele uitgebreide vereniging is. Dit was bij Lions niet. Je hebt natuurlijk de dameskant, de jeugd en de herenkant. En je ziet dat die veel met elkaar optrekken.

Ik heb bijgetekend, omdat ik het een super fijne club vind met een goed clubgevoel met een team waar we volgend seizoen goed om de prijzen mee kunnen doen. Het is een leuk, goed team en ik hoop dat dat alleen nog maar meer wordt. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, in aanvallend en verdedigend opzicht, om een vaste waarden te blijven in het team. Het afgelopen seizoen heb ik als erg positief ervaren. Ik heb veel mogen spelen, waar ik veel ervaring door heb opgedaan. Het was een rommelig seizoen, veel gelijk gespeeld, maar ook veel goede momenten gehad. We zijn als team enorm gegroeid.

Het belangrijst voor mij bij een club is het hebben van een thuisgevoel. Dat de sfeer goed is en ik met iedereen gewoon een praatje kan maken. En ik voel me heel goed bij deze club. Ik kijk uit naar de komende jaren.”

Coach Geert Hinskens namens de club: “Jeroen heeft dit seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt. Waar hij vorig seizoen veelal als dekkingspecialist fungeerde, heeft hij dit jaar aanvallend grote stappen gemaakt en hierin ook veel meer aandelen gekregen dan de laatste jaren, tot volle tevredenheid van de staf. Daarnaast is het een prettige speler om mee te werken, verzaakt nooit en werkt altijd hard. Goed om bij de groep te behouden voor de komende twee seizoenen.”