Debbie Bont versterkt haar team met assistent Dirk Tuip

Debbie Bont versterkt haar team met assistent Dirk Tuip

dinsdag 12 maart 2024

Dirk Tuip komt de staf van Debbie Bont versterken. Na vele jaren betrokken te zijn geweest bij verschillende handbalinitiatieven, topsport en het bedrijfsleven, zal Tuip vanaf komende zomer deel uitmaken van de staf bij de damesselectie. Dit wordt zijn derde rol als trainer/coach, naast zijn betrokkenheid bij de Oranje dames U16/U17 en zijn vorige seizoen als trainer/coach van de B-selectie van VOC.

Met zijn verleden als handbalinternational en voormalig speler bij de club waar zijn passie voor handbal begon - hij was de spelverdeler en aanvoerder van het eerste kampioensteam in 2004/2005 - brengt Dirk Tuip een schat aan ervaring mee naar KRAS/Volendam. Zijn terugkeer naar de club waar het allemaal begon, markeert een nieuw hoofdstuk en biedt een kans om zijn kennis en ervaring over te dragen aan de volgende generatie handbaltalenten.

Naast zijn betrokkenheid bij de Tom Schilder Handbalskoal Volendam  en Ringen om Volendam, heeft Tuip de afgelopen jaren zijn passie voor handbal gecombineerd met ondernemerschap. Hij is een drijvende kracht achter meerdere innovatieve bedrijven die toonaangevend zijn in hun vakgebied. Zijn terugkeer naar KRAS/Volendam als lid van de staf van de damesselectie markeert een nieuwe fase in zijn streven om bij te dragen aan de groei van het handbal in Nederland en topsport in de regio.

Debbie Bont: "Ik ben zeer verheugd met de komst van Dirk naar mijn staf. Zijn ervaring zal onze staf aanzienlijk versterken. We zijn dan ook enorm blij dat Dirk zich bij ons voegt! Ik zie dan ook uit naar de samenwerking"

Dirk Tuip. "Handbal en topsport zijn altijd essentiële aspecten van mijn leven geweest, Het is een prachtige teamsport die niet alleen fysieke, technische en tactische aspecten omvat, maar ook draait om persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel is om bij te dragen aan de ontwikkeling van spelers, zowel op als buiten het veld, en samen met hen ambitieuze doelen te bereiken. Met de huidige staf is er een fantastische mogelijkheid voor handbaltalenten om zich te ontwikkelen. Ik geloof dat we met alle faciliteiten en handbalkennis zowel bij de heren als dames kunnen wedijveren met de mogelijkheden die de handbalacademie op Papendal biedt. Om als handballand succesvol te blijven, moeten we samenwerken om talenten op te leiden tot het beste wat ze kunnen zijn.

Met de toevoeging van Dirk Tuip aan het team, naast Debbie Bont en Patrick Fuchs, belooft de toekomst van de damesselectie van Handbalvereniging KRAS/Volendam veelbelovend te zijn. Hun gezamenlijke ervaring en toewijding zullen een sterke basis vormen voor de verdere ontwikkeling van de club en haar spelers.