Garage Kil/Volendam verliest van Velo

donderdag 19 oktober 2023

Voor de dames van Garage Kil/Volendam stond er weer een wedstrijd op de planning, deze keer mochten ze op een doordeweekse dag op bezoek bij VENECO/VELO.

Na de vorige wedstrijd nipt gewonnen te hebben van E&O waren de dames van Volendam dan ook van plan om het deze keer anders aan te pakken. Helaas lukte het onze dames niet en eindigde de wedstrijd met een stand van 32-26.

De wedstrijd begon stroef voor de dames met hier en daar wat fouten, waar Veneco Velo van profiteerde. Dit bracht de wedstrijd al snel op een stand van 7-3.

Garage Kil/Volendam kwam goed terug. Na een aantal snelle aanvallen en goed samenspel kwamen ze op een stand van 10-11 in het voordeel van Volendam. De dames van Volendam hadden veel moeite met de linker opbouwer van Veneco Velo die daarbij goed samen speelde met de cirkel. Volendam had hierop geen antwoord en al snel liep Velo weer voorop. De eerste helft werd dan ook afgesloten met 16-14 in het voordeel van Veneco Velo.

Ook de tweede helft van de wedstrijd begon Garage Kil/Volendam niet sterk. Weer veel kleine foutjes waar Velo gelijk van profiteerde, dit bracht de stand op een voorsprong van 21-15 in het voordeel van Velo. De dames van Garage Kil/Volendam bleven ondanks de achterstand wel vechten. Waarbij Sabrina van der Mast in de dekking de leiding nam en er een fase goed werd verdedigd. Ze kwamen terug met een stand van 23-20, maar dit was helaas niet genoeg. Velo liep uit naar een voorsprong van 28-21, waarbij het verschil te groot werd. De dames van Volendam bleven doorzetten, maar de wedstrijd was al verloren. De wedstrijd eindigde met een stand van 32-26 voor de dames uit Wateringen.

Aankomend weekend staat er weer een nieuwe wedstrijd op de planning voor de dames uit Volendam. Deze keer nemen zij het op tegen de koploper uit de eredivisie, namelijk VOC.