KRAS/Volendam wint cruciaal duel

KRAS/Volendam wint cruciaal duel

donderdag 07 december 2023

Artikel handbalpagina uit de NiVo 

De thuiswedstrijd het Belgische Sporting Pelt was cruciaal voor de handbalmannen van KRAS/Volendam. Na twee nederlagen was de koppositie opeens ingeruild voor plaats vier, daar waar het spannend gaat worden om mee te doen aan de Final Four van de BeNe League. Ook het Belgische Sporting Pelt hijgde weer in de nek van de ploeg van trainer Geert Hinskens. Die zag uiteindelijk dat er dit keer ,,meer energie en wilskracht” door Volendam werd uitgestraald. ,,Dat stemt dan vaak tot meer tevredenheid dan dat je goed handbal speelt, zoals deze keer”, zei Hinskens na de 30-27 zege in De Opperdam.

,,Het verlies tegen Hurry Up was een echte uitglijder”, keek Hinskens terug op de laatste weken. ,,Verliezen van Aalsmeer kan, maar niet op de manier waarop het dit keer ging”, doelde hij op de vroege afstraffing die Volendam in De Bloemhof onderging. ,,Dan staat er vervolgens volop druk op een wedstrijd als deze, als je verliest sta je in grauwe middenmoot.” 

Voorafgaand werd er meer onderling gepraat dan daarvoor. ,,Met het wegvallen van Lucas Schneider (polsoperatie, red.) lever je aanvallend maar ook verdedigend in. Het was even zoeken naar hoe we dat zouden opvangen.” Aan diezelfde rechterkant ontbrak immers ook hoekspeler Robin Nagtegaal. ,,In de wedstrijden daarvoor stond het als een huis.” In de laatste wedstrijden kregen de Volendammers veel tegendoelpunten te verwerken. ,,Aanvallend proberen we af te wisselen op de positie van Lucas. Niemand voelt zich er echt comfortabel. Door meer te variëren, maakt dat het voor de tegenstander lastig om zich op in te stellen.” Tegen Pelt werd er aanvankelijk een positief gaatje van twee goals geslagen. ,,Het ging redelijk, waarbij we veel te danken hadden aan Evan”, doelde de trainer op zijn keeper Evan de Lange, die twee pingels en aantal break-outs stopte en zo een rits open kansen van Pelt veredelde.” Toen De Lange even werd vervangen door de jonge Mirddyn Tol, ging er een moment van schrik door de Opperdam. De Volendamse jeugdinternational kwam in botsing met een Belgische speler, kwam verkeerd terecht en het was meteen duidelijk dat het goed mis was. ,,Dat voelde ik ook toen ik zijn pols ‘zette’”, aldus Hinskens, die zijn rol van coach even inruilde voor zijn dagelijkse beroep, dat van fysiotherapeut. ,,Het was behoorlijk schrikken.” Maandag is Tol geopereerd aan een breuk in het spaakbeen en de ellepijp. ,,Dit is een enorme domper voor hem, met EK-kwalificatiewedstrijden in januari in het vooruitzicht.”

HV KRAS/Volendam: Evan de Lange, Mirddyn Tol; Jeroen Roefs, Jort Neuteboom, Oskar Schöll, Jordy Baijens, Evert Kooijman, Twan Klompé, Stefan van Gils, Tim Roefs, Ephrahim Jerry, Pieter van de Velden.

Tekst: Eddy Veerman

Foto: Clubfotograaf John Loch