Heren 1 wint ruim, heren 2 pakt winst in laatste seconden

woensdag 05 oktober 2022

Handballers walsen over Belgische Atomix

De bezoekers begonnen de wedstrijd nog sterk en kwamen in de eerste helft op voorsprong, maar de mannen van KRAS/Volendam namen de wedstrijd al gauw over waardoor er veel mogelijkheden waren om te wisselen. Dit zorgde er voor dat ook Marc Kok, Zlatko Pavicevic, Jelmer de Vries en Jeroen Roefs hun eerste doelpunten konden maken dit seizoen. Marc Kok maakte zijn rentree. Een aantal jaren terug heeft hij ervoor gekozen om een stapje terug te doen, maar vanaf dit seizoen doet hij weer mee in de hoofdmacht. Zlatko Pavicevic maakte vorige week zijn return na zijn blessure. Toen kwam hij niet aan scoren toe. Deze week maakte hij vijf doelpunten. Ook Jelmer en Jeroen hebben al wat speelminuten achter de rug dit seizoen, maar zaterdag was ook voor hen het moment daar om het net te vinden en vlogen de doelpunten er achter elkaar in. Jeroen zes en Jelmer drie. José Poças was de topscorer met maar liefst elf doelpunten. HV KRAS/Volendam: Craig McClelland, Evan de Lange; Evert Kooijman, Jordy Baijens, Lucas Schneider, Oskar Schöll, Robin Nagtegaal, Stefan van Gils, Wessel Blokzijl, Tim Roefs, Jeroen Roefs, Thimo Axt, Zlatko Pavicevic, Jelmer de Vries, Marc Kok.

AutoCrew de Groot/Jong Volendam houdt de punten thuis

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen WHC-Hercules op het programma. Na de offday van vorige week waren de mannen er op gebrand deze week de punten thuis te houden. De selectie van trainer/coach Serge ter Horst begon met de volgende formatie aan de wedstrijd: Mike Zwarthoed (gk), Pieter van der Velden, Jort Neuteboom, Mike Visser, Terry Coesel, Lucas Veerman en Sil van Eijk.

In de beginfase waren de teams aan elkaar gewaagd, maar door een paar snelle doelpunten en een goede dekking kon Volendam toch een kleine voorsprong van 4-4 tot 8-4 creëren. Deze voorsprong konden de mannen echter niet behouden, want door een korte mindere periode kon WHC-Hercules terugkomen tot 12-12. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd, en gingen met een stand van 18-19 rusten.

Tijdens een spannende tweede helft gingen de teams gelijk op met de score. Door een aantal twijfelachtige tijdstraffen en een rode kaart stond Volendam veel in ondertal en lukte het niet om de voorsprong terug te pakken. Met nog één minuut te spelen stond Volendam 35-36 achter, maar door een fraaie goal van Terry Coesel kon Volendam op gelijke hoogte komen. Na nog twee time-outs, en met nog 8 seconden te spelen, scoorde Sil van Eijk het winnende doelpunt.

Volgende week zondag staat Herpertz Bevo Hc uit op het programma. Jong Volendam staat op plek 8 na de winst van afgelopen weekend. Bevo staat op plek 6.