HV KRAS/Volendam en het duo Makay/Hansen gaan in goed overleg uit elkaar.

HV KRAS/Volendam en het duo Makay/Hansen gaan in goed overleg uit elkaar.

maandag 29 april 2024

Na bijna twee seizoenen samen te hebben gewerkt, nemen HV KRAS/Volendam en Zsigmond Makay, samen met assistent Eugene Hansen, per direct afscheid van elkaar. De prestaties in de afgelopen tijd voldeden niet aan de verwachtingen.

Jenny Hoogland, namens de Topsportcommissie van HV KRAS/Volendam, verklaart:

"We wisten dat het een moeilijk seizoen zou zijn, met een jonge ploeg in opbouw naar volgend jaar. Nu willen we alles eraan doen om in de eredivisie te blijven. Of het effect gaat hebben, moeten we nog zien. Uiteindelijk moeten de meiden zelf wedstrijden winnen."

De Topsportcommissie heeft een noodplan in gang gezet en huidige assistent-trainer Maurits van Buren naar voren geschoven.

"Maurits zal het stokje overnemen tot het einde van het seizoen. Ook Dick Tuip en Tom Schilder zullen een rol vervullen rondom het team. De precieze indeling moeten we nog bespreken, maar er is veel bereidheid vanuit de club om iets te doen. We staan als club nog altijd achter onze meiden," vervolgt Hoogland.

Zsigmond Makay reageert:

"Helaas werkt het in de sport zo. De groep, Eugene en ik krijgen het niet goed op gang en de club heeft met ons gesproken. We hebben geconcludeerd dat we onze wegen gaan scheiden. Het was natuurlijk al ons laatste seizoen en dat wisten we. Dat het vroegtijdig moet eindigen is natuurlijk vervelend. Uiteraard wensen we de dames en de club het allerbeste.