Jelmer de Vries kiest voor nieuwe uitdaging bij VfL Fredenbeck in Duitsland

Jelmer de Vries kiest voor nieuwe uitdaging bij VfL Fredenbeck in Duitsland

dinsdag 23 april 2024

Jelmer de Vries, opbouwspeler van HV KRAS/Volendam, heeft na een aantal proeftrainingen besloten de overstap te maken naar VfL Fredenbeck, dat momenteel actief is in de derde Duitse Bundesliga. Deze beslissing komt voort uit Jelmers streven naar vernieuwing en het verkennen van nieuwe sportieve ervaringen.

Jelmer legt uit dat hij gekozen heeft voor deze verandering om zichzelf te stimuleren met nieuwe uitdagingen en prikkels. De stap naar Fredenbeck, gelegen op slechts een half uurtje van Hamburg en in de nabijheid van zijn vriendin, biedt hem deze mogelijkheid. Ook de waardevolle adviezen van Gerrie Eijlers hebben bijgedragen aan Jelmers beslissing om de sprong naar Duitsland te wagen.

Terugkijkend op zijn tijd bij HV KRAS/Volendam, waar hij op zestienjarige leeftijd vanuit Friesland naartoe verhuisde, spreekt Jelmer met warmte over zijn ervaringen in Volendam.

"Het was een geweldige tijd. Ik ben trots op mijn overstap op zestienjarige leeftijd van Friesland naar Volendam, hoewel het aanvankelijk zwaar was. Maar, al snel voelde ik me thuis bij de club, dankzij de hartelijke ontvangst en de steun die ik kreeg van alle mensen. Ik heb me er altijd thuis gevoeld."

Jelmer benadrukt het belang van nieuwe uitdagingen en prikkels voor zijn persoonlijke groei. Hij koestert de droom om zijn tijd bij Volendam af te sluiten met een kampioenschap en kijkt met vertrouwen naar de toekomst, ondanks een eerder gemiste kans door ziekte tijdens een bekerfinale.

Marco Woltersom, namens de topsportcommissie Heren van HV KRAS/Volendam, toont trots voor de moed van spelers die de stap naar het buitenland durven te zetten. Hij ziet het als een kans voor Jelmer om zijn horizon te verbreden en als individu te groeien. 

De club wenst Jelmer veel succes en hoopt dat hij prachtige stappen zal zetten in zijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling