Klinkende zege bij start BENE-League

donderdag 08 september 2016

HV KRAS/Volendam is bij de start van de BENE-League direct uit de startblokken geschoten. Donderdagavond werd een klinkende zege geboekt op HV Quintus. De Volendammers hadden één helft nodig om het verschil te maken.

Over het tweede gedeelte – want om die helft gaat het – was trainer Piotrz Konitz naar eigen zeggen gematigd tevreden. In de eerste helft zag de Pool, die zijn officiële thuisdebuut maakte, een slap KRAS/Volendam. Quintus kon het overgrote deel van het eerste bedrijf goed meekomen met de ongeconcentreerde Volendammers. De mannen uit Kwintsheul mochten zelf even proeven aan een voorsprong (5-6 na een kwartier). Bij 9-9 zette de thuisploeg een kleine sprint in en liep zo uit naar een ruststand van 14-11.

Konitz maakte van de pauze gebruik om orde op zaken te stellen. Met een solide dekking, een prima Marco Woltersom in de goal (hij incasseerde in de tweede helft slechts zes goals en werd man van de wedstrijd) en schepere omschakeling vaagde Volendam zijn tegenstander van de mat. Rick Zwarthoed trakteerde het publiek zelfs op een trefzekere draaibal, die met luid gejuich werd ontvangen. Elke veldspeler vond uiteindelijk het net, zodat iedereen met zelfvertrouwen kan uitkijken naar het EHF Cup-treffen met Chambéry van komende zaterdag.

HV KRAS/Volendam – HV Quintus: 34-17 (14-11).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Dennis Schellekens; Jaap Beemsterboer 6, Rutger ten Velde 5/2, Eduard Klyuyko 5/1, Jan Josef 4, Dani Baijens 3, Leon van Schie 3, Leon Geus 2, Rick Zwarthoed 2, Beau Molenaar 2, Jordy Baijens 1, Dico Coesel 1,