Pieter van der Velden: Vallen en Opstaan

Pieter van der Velden: Vallen en Opstaan

dinsdag 07 mei 2024

Een verhaal van een doorzetter

Terwijl hij speelde bij Tachos Waalwijk, kreeg Pieter in 2021 te maken met een blessure aan zijn knie: zijn kruisband scheurde af en zijn meniscus raakte beschadigd. Het waren zware tijden, maar Pieter gaf niet op. Met enorme toewijding aan zijn herstel keerde hij terug naar het handbalveld bij Volendam. Hij begon in het tweede team en werkte hard om zich weer op te werken naar het eerste team. Zijn harde werk werd beloond met een fantastisch seizoen, waarin hij zijn talent en doorzettingsvermogen in beide teams liet zien.

Maar het noodlot sloeg opnieuw toe toen Pieter dit seizoen opnieuw geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd met Jong Volendam tegen BFC. Zijn kruisband scheurde opnieuw, maar Pieter liet zich niet uit het veld slaan. Na onderzoek bleek dat niet alleen zijn voorste kruisband, maar ook zijn voorste en achterste meniscus gescheurd waren.

Vandaag, op 8 mei, staat Pieter voor een nieuwe uitdaging: een tweede operatie aan dezelfde knie. Maar Pieter gaat er met volle moed tegenaan. Zijn doorzettingsvermogen en positieve instelling zijn een inspiratie voor zijn teamgenoten en voor iedereen die zijn verhaal hoort.

Pieter heeft een contract getekend bij Handbal Houten en zal volgend seizoen daar te zien zijn. We wensen Pieter natuurlijk een spoedig herstel en kijken ernaar uit om hem snel weer in actie te zien.

Marco Woltersom van de Topsportcommissie wenst Pieter het allerbeste toe:

"We willen Pieter erg bedanken voor zijn inzet. Pieter heeft zowel in het eerste als het tweede team veel minuten gemaakt en elke ploeg op zijn eigen manier veel geholpen. Belangrijk is dat Pieter nu veel gaat spelen op Beneleague niveau, daarom gunnen we hem deze kans van harte! En natuurlijk sterkte met je herstel!"