Jong BodyResults/Volendam behoudt gedeeld eerste plaats na moeizame overwinning

maandag 04 december 2017

Ondanks dat de ploeg van Claus en Ruud Veerman maar 1 wedstrijd verloren had in de tweede periode, was het door de overwinning van FIQAS/Aalsmeer 3 onmogelijk geworden om deze periodetitel te winnen. Bij een overwinning op het stugge Olympia, kon Volendam echter wel de gedeeld eerste plaats behouden. Na de overtuigende overwinning van het eerste team van Volendam op Tongeren, was het om 20:45 de beurt van de jonge talenten. In de basis startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Diego Jacobs, Marnix Roos, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed in het doel.

In tegenstelling tot voorgaande weken, was het spel van de Volendammers nogal slordig. In de verdediging lieten zij de Olympianen te makkelijk afronden en in de aanval was het spel niet vernuft genoeg. Daarbij lieten de scheidsrechters al snel blijken dat zij niet gediend waren van hard spel en dit kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Resultaat was een gelijk opgaande eerste helft, waarin veel doelpunten vielen en de voorsprong schommelde van de ene ploeg naar de andere. De stand ging van 7 – 7 na 10 minuten, naar 12 – 9 voor de thuisploeg na 20 minuten. Na 30 minuten was het wederom gelijkspel bij een stand van 17 – 17 bij rust.

In de tweede helft was het Tim Jonk die het doel verdedigde en die liet zich gelijk gelden. Via een aantal goede verdedigende acties, kon hij een paar mooie redding verrichtten, die leidde tot een aantal break out goals van Stefan Schilder. De thuisploeg pakte wederom een kleine voorsprong van 3 punten bij 21 – 18. Jong BodyResults/Volendam wist deze reeks echter niet door te zetten en al snel kwam de uitploeg weer langszij bij 22 – 22. Keerpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor een van de schutters van Olympia. Volendam wist in deze fase weer een voorsprong van 3 punten te pakken. Volendam kwam op 27 - 24. Vooral rechteropbouw Marnix Roos wist het net van de tegenpartij gemakkelijk te vinden en zorgde voor een aantal spectaculaire doelpunten. Volendam bouwde de voorsprong uit en deze kwam vervolgens niet meer in gevaar. Na een wisselvallige wedstrijd wist Jong BodyResults/Volendam de twee punten uiteindelijk in de Opperdam te houden.
Eindstand: Jong BodyResults/Volendam 35 – 29 Olympia ‘89