Jong BodyResults/Volendam wint van directe concurrent WHC

maandag 20 november 2017

Na 3 achtereenvolgende overwinningen op EHC, US en Havas, was de ploeg van Claus Veerman gestegen naar een gedeeld tweede plaats in de Eerste Divisie. Met het verlies van de nummer 1, konden de Volendammers, bij winst op de nummer 4 WHC, de achterstand met de koploper verkleinen tot 2 punten. WHC, dat al een periodetitel op zak heeft, is de minst gepasseerde ploeg van de competitie en staat bekend om zijn stugge verdediging en sterke doelman. Het beloofde een zware kluif te worden voor de Volendammers. In de basisopstelling startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Mark Schilder, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

Om de statische dekking van WHC te breken, had Jong BodyResults/Volendam zich voorgenomen om het speeltempo zo hoog mogelijk te houden. Dit zorgde gelijk voor veel doelpunten in de beginfase. WHC leek verrast door het attractieve en snelle spel van de Volendammers. Dit resulteerde in een kleine voorsprong van 6-3 voor de thuisploeg. De uitploeg vocht zich echter terug in de wedstrijd en kwam terug tot 8-7. Volendammer gaf antwoord door nog meer gas te geven in de snelle tegenaanval. WHC wist zich hier weinig raad mee en de Volendammers kwamen 15-9 voor. In de laatste minuten voor rust slopen er wat slordigheden in het spel van de thuisclub, waardoor WHC de achterstand wist te verkleinen voor rust naar 17 – 14.

Na rust leek Jong BodyResults/Volendam het goede spel weer op te pakken en kwamen zij snel op een 19 – 14 voorsprong. Na de rust speelde WHC in een wat offensievere dekkingsvorm, waar de ploeg van Claus Veerman problemen mee leek te hebben. Hierdoor kon WHC bij blijven en zelfs langszij komen bij een stand van 21 – 21. Volendam bleef echter het tempo hoog houden, waardoor zij gedurende de hele tweede helft makkelijke doelpunten bleven maken. De Volendammers lieten mooie aanvallen zien, maar misten te veel open kansen en zelfs twee penalty’s. Hierdoor vergaten ze de voorsprong uit te bouwen en bleef het tot het eind spannend. Met nog 10 minuten te spelen stond het 24 – 23 voor Volendam. In de laatste minuten bouwden Volendam de voorsprong uit naar 3 en waren de twee punten veilig. Uiteindelijk scoorde WHC in de laatste minuut nog een doelpunt en bracht het zo de eindstand op 30 – 28 in het voordeel van Jong BodyResults/Volendam.

Een sterk collectief optreden van de jonge ploeg tegen een sterke tegenstander met uiteindelijk een meer dan verdiende overwinning!