KRAS/Volendam wint eerste thuiswedstrijd van Hurry-Up

zondag 17 september 2017

HV KRAS/Volendam heeft zijn goede seizoenstart zaterdagavond een goed vervolg gegeven. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd overtuigend gewonnen van JMS/Hurry-Up. Het werd in de slotfase nog even spannend, maar uiteindelijk is de 32-30 zege nooit echt in gevaar geweest.

De Volendamse handballers, die het moesten doen zonder doelman Gerrie Eijlers, waren in de openingsfase de betere partij en stonden na acht minuten spelen met 6-3 voor. Hurry-Up nam het initiatief in de wedstrijd over en stond na twintig minuten met 12-10 voor. Trainer Peter Portengen schoot in de time-out en zette zijn team opnieuw neer. Met resultaat, want nog voor de pauze werd de achterstand omgezet in een 18-14 voorsprong met rust. Jaap Beemsterboer verzilverde op fraaie wijze uit een vrije worp de laatste bal.

Na rust bouwde de thuisploeg zoetjesaan zijn voorsprong uit. Mede dankzij fantastisch keeperswerk van Dennis Schellekens leidde KRAS/Volendam een kwartier voor tijd met acht punten verschil (28-20). Hurry Up kwam in de slotfase nog gevaarlijk dichtbij, maar het gat was inmiddels te groot. Zo kon voormalig Volendam-trainers zijn oude collega's feliciteren met de overwinning.

Met de winst heeft KRAS/Volendam uit twee wedstrijden nog steeds het volle pond.

HV KRAS/Volendam - JMS/Hurry-Up: 32-30 (18-14).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Mike Zwarthoed; Jan Josef 7, Igor Mrsulja 6, Léon van Schie 5, Jaap Beemsterboer 4, Jordy Baijens 4, Geert Hinskens 3, Sonni de Jonge 2, Maurits van Buren 1, Marc Kok, Rick Zwarthoed, Marnix Roos, Jesper Bramanis, Tim Claessens.