OCI-LIONS te sterk voor HV KRAS/Volendam bij seizoenstart

OCI-LIONS te sterk voor HV KRAS/Volendam bij seizoenstart

zondag 16 september 2018

De seizoenopening in de BENE-League is voor HV KRAS/Volendam niet gelopen zoals vooraf werd gehoopt. Op bezoek bij OCI-LIONS, een van de titelfavorieten, werd wisselvallig gespeeld en dat leidde de 32-27 nederlaag in voor het team van trainer Peter Portengen.

Bij de Volendammers maakten Sander Visser, Zarko Curic, Florent Bourget en Robin Jansen hun debuut. Zij zagen dat beide teams in de openingsfase van de eerste nog redelijk aan elkaar gewaagd waren. Lions, met onder andere voormalig speler van HV KRAS/Volendam Jasper Adams nieuw in de gelederen, leidde na een kwartier met 9-7. De marge liep daarna op tot zes, maar was met rust al iets dragelijker: 17-13.

De gasten knokten zich daarna knap terug. Via 19-15 werd het 20-20. Daarna vergaten de Volendammers om het hoofd koel te houden. Enkele minuten later leidden de Limburgers alweer met 27-21. Die klap kwam KRAS/Volendam niet meer te boven. Het kwam nog terug tot 30-27, maar met 32-27 mochten de Limburgers zich de terechte winnaar noemen. Igor Mrsulja was met vijf doelpunten de trefzekerste Volendammer.

OCI-LIONS - HV KRAS/Volendam: 32-27 (17-13).
Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Igor Mrsulja 5/2, Jaap Beemsterboer 4, Florent Bourget 4/1, Sander Visser 2, Jordy Baijens 2, Tim Claessens 2, Zarko Curic 2, Marnix Roos 2, Léon van Schie 2, Leon Geus 1, Robin Jansen 1, Marc Kok, Jordan Beukman.

Foto: FotoReza