Robin Jansen eerste aanwinst voor HV KRAS/Volendam

Robin Jansen eerste aanwinst voor HV KRAS/Volendam

woensdag 25 april 2018

HV KRAS/Volendam heeft zijn eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Linkeropbouwer Robin Jansen (22) komt deze zomer over van Herpertz Bevo HC. De rechtshandige international vult daarmee het gat op dat is ontstaan door het vertrek van Jan Josef aan het einde van dit seizoen.

Jansen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een dragende kracht van Bevo. De in Nieuwegein geboren handballer heeft een verleden bij HV Shot ’73 en Houten, alvorens hij op zeventienjarige leeftijd de overstap maakte naar het Limburgse Panningen. Afgelopen zaterdag stond Jansen met acht treffers nog aan de basis van de overwinning van Bevo op KRAS/Volendam.

'Totaalplaatje het beste'

Jansen hoopt in Volendam de volgende stap te zetten in zijn handbalcarrière. "Na vijf jaar Bevo was ik op zoek naar iets anders. Bij KRAS/Volendam is het totaalplaatje het beste. Ik woon dichterbij mijn familie en we trainen meer. Daarnaast kijk ik ernaar uit om het speltype van KRAS/Volendam aan te leren, zodat ik mij ontwikkel tot een completere handballer. Mijn ambitie is nog steeds om prof te worden in het buitenland. KRAS/Volendam heeft bewezen daarvoor een uitstekende springplank te zijn."

Jansen is met Bevo nog in de race voor twee prijzen dit seizoen. Voor de finale om de landstitel is KRAS/Volendam een van de concurrenten. "Helaas is een finale tussen KRAS/Volendam en Bevo niet meer mogelijk. Ik concentreer mij tot het einde van het seizoen volledig op Bevo en hoop daar af te sluiten met prijzen. Daarna gaat er een mooi nieuw hoofdstuk in mijn handbalcarrière beginnen."

Foto: FotoReza.