Voorbeschouwing | HV KRAS/Volendam sluit BENE-League af tegen hekkensluiter Quintus

donderdag 08 maart 2018

Aankomende zaterdag staat de laatste wedstrijd van de BENE-League op het programma. De Volendammers treden aan tegen de nummer laatste Wematrans/Quintus. De wedstrijd begint op een andere tijd dan gebruikelijk: om 20.00 uur.

HV KRAS/Volendam bezet op dit moment de zesde plaats en bij winst of gelijkspel zal dit ook de plek zijn waar het zal eindigen. Afgelopen weekend werd in de wedstrijd tegen Sasja HC (22-28 winst) een plek bij de nacompetitie van de eredivisie afgedwongen.

De Volendammers starten de play-offs met één bonuspunt. De overige deelnemers kunnen nog wél van plaats wisselen en zijn dus ook nog in de race voor de Final Four. De virtuele stand van de nacompetitie ziet er zo uit:

  1. OCI-Lions +4
  2. Fiqas/Aalsmeer +3
  3. Herpertz Bevo +2
  4. HV KRAS/Volendam +1

De laatste weken lijkt de ploeg van Peter Portengen in een goede vorm te verkeren. De laatste twee wedstrijden in de Bene-League werden beide met winst afgesloten. Wematrans/Quintus speelt een heel ander seizoen. De ploeg van coach Alex Curescu staat laatste. De ploeg heeft dit seizoen twee wedstrijden om kunnen zetten in een overwinning. Toch zullen beide teams de competitie goed willen afsluiten en zullen ze alles geven voor een overwinning.

Het onderling resultaat is in het voordeel van de Volendammers. Van de 26 eerdere ontmoetingen werden er maar liefst 23 gewonnen door de mannen uit Volendam. In Kwintsheul werd er eerder dit seizoen, in een moeizame wedstrijd, nog met 24-27 gewonnen. De overige drie historische wedstrijden werden gewonnen door Wematrans/Quintus.

Blessures

De ploeg van trainer Peter Portengen kent enkele afwezige spelers. Zo zijn Jan Josef, Marc Kok en Boris Grk vanwege een blessure niet beschikbaar zaterdag. De inzetbaarheid van doelman Gerrie Eijlers is twijfelachtig.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.

Samenvatting Quintus - HV KRAS/Volendam (24-27).