Dames gaan onderuit tegen DSVD

woensdag 08 november 2023

De dames van Garage Kil Volendam namen het zaterdagavond op tegen de dames van Boer'n Trots Kaas/DSVD. Een tegenstander waarvan de dames, op papier, konden winnen. Door vele fouten lukte dat niet.

De wedstrijd begon prima voor de thuisploeg. Na een aantal aanvallen stonden zij met 3-0 voor. Al snel raakten zij deze voorsprong kwijt en stond het 3-5 voor de dames van DSVD. De dames van Volendam konden, ondanks slordige fouten, terugkomen naar een stand van 7-7. Dit kwam onder andere doordat keepster Marit Huiberts goede ballen stopte, waardoor er breaks gelopen konden worden. Hierna ging het spel gelijk op in de eerste helft.

Door een overtreding op Sabrina van der Mast in de laatste paar seconden werd er een penalty gegeven in het voordeel van Volendam. Marilyn Tol maakte gebruik van deze kans en zorgde ervoor dat de dames de kleedkamer in gingen met een stand van 13-12, in het voordeel van Volendam.

De tweede helft begon ongelukkig. De dames van Garage Kil/Volendam stonden met één speelster te veel in het veld, waardoor er iemand uit moest met een twee minuten-straf. Eén minuut hierna kwamen de scheidsrechters erachter dat Jaimy Mens al drie keer een tijdstraf had gekregen, zij mocht hierdoor op de tribune plaatsnemen. Dit zorgde voor veel onrust in het team en door de vele fouten die werden gemaakt, bleven de dames van Volendam achter DSVD aanlopen. Na 10 minuten te hebben gespeeld stond het dan ook 15- 18. De dekking stond niet goed, de dames wisten niet goed om de cirkel heen te komen en daarnaast hadden zij geen antwoord op de afstandsschutter die acht doelpunten wist te maken. Het afmaken in de aanval lukte de dames van Volendam ook niet en het verschil werd al groter, naar 20-24. Uiteindelijk werd het 21-29.