Garage Kil/Volendam weet net niet te winnen van VENECO/VELO

dinsdag 18 april 2023

Afgelopen zondag was het tijd voor de tweede wedstrijd van de nacompetitie en deze beloofde erg spannend te worden! Volendam dames 1 moest namelijk tegen Velo, een tegenstander waar nog niet eerder van gewonnen is dit seizoen.

In de reguliere competitie hebben de dames een keer verloren en een keer gelijk gespeeld tegen Velo. Winst stond dus nog niet op het lijstje, maar de dames waren van plan om daar verandering in te brengen. In de eerste helft kwam dit er eigenlijk niet uit. De dekking stond niet goed waardoor Velo gemakkelijk doelpunten kon maken en in de aanval kwam Volendam er niet doorheen. Al snel keken de dames dan ook tegen een achterstand van 6 doelpunten aan. Aan de kant werd er een andere wedstrijd gespeeld, namelijk welk publiek het hartste kon juichen en het publiek van Volendam stond hier wel voor. Dit gaf de dames genoeg kracht om na de pauze met goeie moed de achterstand in te halen en dit lukte. De meiden gingen met vuur spelen en in de dekking kwam niemand er meer langs. Velo wist even niet meer waar zij het zoeken moest en Volendam speelde hier goed op in. De stand werd terug gebracht tot 22-23 en er waren nog 5 minuten te spelen. Genoeg tijd om er overheen te gaan, maar helaas. Na een mooi doelpunt van Alyssa Alings die onderkant lat er in ging werd de stand 24-24, maar daar bleef het ook bij. Na een 2 minuten tijdstraf in de laatste twee minuten aan de kant van Volendam liep Velo voorbij. Zo werd de eindstand 24-27 in het voordeel van Velo.

Dit is natuurlijk erg balen maar er kan niet te lang getreurd worden, want volgende week zaterdag spelen de dames alweer een wedstrijd tegen de volgende tegenstander, V&L. Deze wordt gespeeld in Limburg om 19:00 uur. De wedstrijd is te volgen via de livestream