KRAS/Volendam in slotfase naar de overwinning

maandag 25 september 2023

De mannen van HV KRAS/Volendam waren zeer gemotiveerd om in het Belgische Hasselt 2 punten mee naar huis te nemen. Met nog maar 3 behaalde punten uit 3 wedstrijden was de druk groot.

In de eerste 5 minuten was Volendam erg gebrand om te winnen, je kon wel spreken van een bliksemstart! Dit resulteerde in een snelle 1 - 5 voorsprong voor KRAS/Volendam. Hubo liet zich vervolgens niet onbetuigd. Onder andere via de altijd sterke Konitz was de voorsprong na 10 minuten volledig gedraaid in een 8-6 achterstand.

KRAS/Volendam grossierde in deze periode in het missen van kansen, zowel via de break als vrij vanaf de cirkel en maakte het zichzelf hierdoor onnodig moeilijk. Na een 11-9 tussenstand hervonden de mannen zich enigszins, mede doordat keeper Evan de Lange enkele fraaie en nuttige stops toonde ging men rusten met 16-16. In de tweede helft scoorden beide ploegen om en om en wist keeper Craig McClelland een strafworp te keren. Nadat het scorebord na 10 minuten 19-19 aangaf ging er een tandje bij.

KRAS/Volendam pakte de leiding en tot aan de 17e minuut was dat heel minimaal met slechts één puntje, maar vanaf toen werden dat er 2 en ging men er helemaal in geloven. 26-28 werd 28-32 en na nog 5 spannende minuten viel het eindsignaal bij een 32-36, een verdiende overwinning. Aanstaande zaterdag staat Bevo voor de Opperdam en ook dan moet alles op alles gezet worden om te blijven aanhaken bij de kopgroep. De topscorer was Lucas Schneider met 12 doelpunten.