KRAS/Volendam kwam tekort tegen Green Park Aalsmeer

dinsdag 28 november 2023

Afgelopen zondag reisden de heren van KRAS/Volendam af naar provinciegenoot Aalsmeer voor een veelbelovende derby in de BENE-League. De sfeer zat er goed in, maar al snel keken de Volendammers tegen een achterstand aan. Met vechtlust begonnen ze aan de wedstrijd, maar het werd al snel duidelijk dat Aalsmeer deze keer de overhand had.

In de openingsminuten leek het doel van Aalsmeer moeilijk te vinden voor de Volendammers. Er vielen meerdere twee-minuten straffen. Meer voor Aalsmeer dan voor Volendam. Jordy Baijens benadrukte het gebrek aan effectiviteit in de overtalsituaties: "Aalsmeer kreeg meer tweeminutenstraffen dan wij en wij hebben veel te weinig met die overtalsituaties gedaan. Onze dekking stond niet goed, waardoor zij heel makkelijk het doel konden vinden."

De voorsprong van Aalsmeer bleef oplopen, terwijl Volendam moeilijk tot scoren kwam. Tegen het einde van de eerste helft stond er zelfs een verschil van negen punten op het bord in het voordeel van de thuisploeg. De rust werd ingegaan met een stand van 21-13. In het begin van de tweede helft lukte het Volendam beter om te scoren, maar helaas ging Aalsmeer ook door waar zij gestopt waren en bleef het verschil groot. Halverwege de tweede helft kwam Volendam voor het eerst dichterbij. In de zeventiende minuut werd het verschil namelijk voor het eerst weer vier doelpunten na een treffer van Oskar Schöll. Helaas slaagden de heren er niet in om dit verschil kleiner te maken.

Het gemis van belangrijke spelers, waaronder de aan zijn pols geopereerde Lucas Schneider en de geblesseerde hoekspeler Robin Nagtegaal, liet zich voelen bij Volendam. Ondanks de inzet en tactische wissels van coach Geert Hinskens slaagde het team er niet in de controle over de wedstrijd te krijgen. Aalsmeer behield de voorsprong en won uiteindelijk met 39-35.

Ondanks de nederlaag was er ook een positief moment in de wedstrijd met de rentree van Jelmer de Vries na drie maanden blessureleed. Hij liet zich gelijk zien met meerdere doelpunten en een belangrijke rol in het spel. De Vries over zijn terugkeer: “Het is jammer dat we deze wedstrijd verliezen; voor ons was dit een belangrijke wedstrijd om aan te sluiten bij de top. Wel ben ik blij dat ik na een paar maanden aan de kant weer van waarde kon zijn voor het team. Ik hoop de komende weken weer volledig inzetbaar te zijn voor het team.” De terugkeer van de opbouwer zorgde voor een klein lichtpuntje in de wedstrijd.