Na twee seizoenen vertrekt Lucas Schneider bij KRAS/Volendam

Na twee seizoenen vertrekt Lucas Schneider bij KRAS/Volendam

dinsdag 27 februari 2024

Afgelopen week heeft Lucas Schneider de clubleiding geinformeerd dat hij niet in gaat op het aanbod om zijn aflopende contract te verlengen. Schneider op dit moment nog in revalidatie na zijn medische ingreep zal tot einde sezoen te zien zijn in sporthal Opperdam.

“Ik heb erg genoten van mijn tijd bij KRAS/Volendam. De club voelt als een familie, waar ik me gelijk vanaf de start zeer thuis heb gevoeld. Het was een enerverende ervaring, om in een ander land, op hoog niveau te spelen om de prijzen. Met trots draag ik het shirt van KRAS/Volendam en ik wil iedereen graag bedanken, die met hart en ziel zich inzet voor onze club. Graag bedank ik alle suporters voor hun geweldige steun.” Aldus Schneider die hiervoor zijn gehele cariere alleen in de Duitse bundesliga speelde bij TuS Ferndorf en GWD Minden.

Schneider was naast handballer werkzaam bij Podobrace:”Ook richt ik me graag even tot Podobrace. Een bedrijf met een geweldige staat van dienst en fantastische collega’s. Hier kon ik op part-time basis, werkervaring op doen in een perfecte balans met handbal. Graag bedank ik Joey, Bill en Randy voor hun vertrouwen en flexibiliteit.”

“De BENE-League heeft een groot potentieel, zeker gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren. Ik heb genoten om hier met KRAS/Volendam aan deel te nemen en om het strijden om de nationale titel. Nu wil ik alles geven en me zo snel mogelijk weer bij het team voegen om te strijden voor de twee overgebleven titels. Ik wil graag afscheid nemen van iedereen met prijzen, en daar ga ik me volledig voor inzetten” zegt Schneider die hoopt zich op korte termijn weer op het speelveld te laten zien.

Marco Woltersom namens de club: “Met Lucas verliezen we niet alleen een zeer goede handballer maar ook een goed mens. Ontzettend jammer, maar we zijn nog niet klaar samen. We strijden nog om twee prijzen en ik weet zeker dat Lucas hier alles voor gaat geven. Aan het einde van het seizoen zullen we op een gepaste manier afscheid nemen, waarbij wij hem al het goede voor zijn toekomst wensen.”