Voorbeschouwing KRAS/Volendam - OCI-LIONS tweede finale

Voorbeschouwing KRAS/Volendam - OCI-LIONS tweede finale

zaterdag 20 mei 2017

Het is erop of eronder voor HV KRAS/Volendam. Komende zondag staat de return in de finale om het landskampioenschap op het programma (aanvang 13.30 uur). De eerste wedstrijd verliep met een 30-23 niet naar wens. Thuis zijn de Volendammers altijd op hun sterkste. OCI-LIONS is dus gewaarschuwd!

Afgelopen zondag werd KRAS/Voledam gesteund door twee bussen vol uitzinnige fans. De Volendammers keken na een paar minuten al tegen een achterstand aan van 4-0. Aan het eind van de eerste helft wisten de Volendammers deze stand gelijk te trekken tot een 8-8. Het ging met een achterstand van twee puntjes de rust in. Na de rust begon Lions een stuk scherper aan de tweede helft en zij liep meteen uit. De eindstand van de eerste finale om het landskampioenschap eindigde in een stand van 30-23 in het voordeel voor de Limburgers.

Targos Bevo heeft verleden jaar laten zien, dat wanneer je de eerste wedstrijd verlies je dat in een tweede wedstrijd om kan zetten. Bevo verloor verleden jaar met 34-19 van OCI-LIONS. De tweede wedstrijd was een compleet andere wedstrijd, Tagos Bevo wist toen de tweede wedstrijd met 24-19 te winnen, na een 15-4 ruststand. Ook de laatste beslissende wedstrijd was spannend. De mannen uit Sittard gingen er toen met het kampioenschap vandoor door met 28-26 te winnen.

'Natuurlijk winnen we'

Diego Jacobs, die vrijwel geheel hersteld is van de blessure die hem het gehele seizoen aan de kant hield, is optimistisch over de kansen van KRAS/Volendam. “Het voelt erg goed dat ik na een jaar blessureleed weer dichtbij een rentree ben! Het is niet fijn als een blessure zo lang duurt. We gaan er zondag vol voor strijden. We geven alles, maar moeten wel onze focus houden op onze spelsystemen. Dat is erg belangrijk. Of we gaan winnen? Natuurlijk gaan we winnen! Ik dnek niet dat er een grote rol voor mij in het verschiet ligt. Maar mochten er jongens geblesseerd uitvallen dan sta ik klaar om in te vallen.”

Jordy Baijens hersteld

Jordy Baijens is hersteld van de blessure die hij in de kruisfinale tegen Fiqas/Aalsmeer opliep. Hierdoor was hij in de eerste wedstrijd tegen Lions niet inzetbaar. Ook Maurits van Buren is helemaal terug, nadat hij vorige week al zijn eerste minuten maakte.

Kaartverkoop wedstrijddag

De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1 en www.nos.nl vanaf 13.30 uur. Op de wedstrijddag is er nog een mogelijkheid om kaartjes te kopen aan de kassa. Wees snel, want het aantal kaarten is zeer beperkt.