Stéphanie Tuijp heeft een engel op haar schouder

Stéphanie Tuijp heeft een engel op haar schouder

maandag 03 juli 2017

Stéphanie Tuijp kan het gelukkig allemaal nog navertellen. Tijdens het sporten werd de keepster van Garage Kil Dames 1 getroffen door een hartstilstand. Door adequaat ingrijpen van omstanders en goede zorg van het VUmc heeft de Volendamse het overleefd. Ze beschrijft de situatie.

Kampioenschap & promotie met de Dames 1 was een feit! Na een welverdiende rust eindelijk weer handballen. Alleen was dit van korte duur. Gelijk de eerste training scheurde ik m'n enkelbanden waardoor ik een tijd in het gips moest lopen en een brace moest dragen. De immobilisatie en hele dikke pech hebben volgens de artsen voor deze bizarre gebeurtenis gezorgd. 

Even rustig opbouwend sporten tussen het werk door werd het niet.... Ik vond de progressie in m'n conditie met het opbouwende sporten afgelopen weken niet goed voor zo'n korte blessureperiode. Dus ik dacht: rustig aan blijven opbouwen met m'n conditie, komt goed. 
Tijdens het sporten kreeg ik last van hyperventilatie waarbij omstanders mij rustig probeerden te krijgen en in de gaten hielden. Ik gaf aan m'n ouders in te lichten. Daarna viel ik even flauw. Toen ik weer bij was vroeg ik om 112 omdat het niet goed voelde. Na een paar minuten ben ik dus weer weg gevallen met gevolg een hartstilstand. Na 5 minuten reanimeren, handelen door omstanders en goede zorg van het VU, kan ik dit nu gelukkig nog navertellen! De artsen vertelden mij: je hebt een engel op je schouder gehad.

Door m'n blessure en hele dikke pech zijn er dus bloedstolsels vanuit m'n enkel/kuit in mn longen terecht gekomen, die voor de hartstilstand hebben gezorgd. Gelukkig weet ik niet alles meer vanaf dit bizarre moment. 
Donderdagochtend ben ik voor mijn gevoel pas wakker geworden. Al snel voelde ik mij heel goed en mag daarom dan ook binnen een week alweer naar huis! Dankzij het gezonde lichaam en de engel op mijn schouder ben ik er gelukkig nog!