Jeugd D1 Begint Seizoen Winnende

maandag 16 september 2024

Voor het eerst in lange tijd doet een Volendams team weer mee aan de veldcompetitie. Aangezien ook tegenstander Vrone geen veld heeft, speelden we de wedstrijd binnen. Een geweldige start van het seizoen!

Bij het betreden van de zaal werden we verrast door de samenstelling van het tegenstandersteam: een volledig jongensteam. Dit hadden we nog niet eerder meegemaakt, en we genoten van het fysieke spel dat dit met zich meebracht. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk: de jongens moesten flink aan de bak.

De verdediging begon wat onwennig, en de scheidsrechter moest nog wennen aan het harde jongenshandbal. Maar na enkele minuten kregen we de tegenstander goed onder controle. Ballen werden onderschept, rugdekking werd goed uitgevoerd, en het meegereisde publiek zag een prachtig spel. We liepen uit naar 6-12, maar dit bracht ook zijn eigen uitdagingen met zich mee.

De tweede helft verliep wat rommeliger. De ballen kwamen niet meer zo goed aan, vielen uit de handen, en het vizier stond iets te scherp. Het knallende geluid van de bal tegen het houtwerk weerklonk meerdere keren. Beide keepers maakten enkele uitstekende reddingen, en er werden nog steeds goede aanvallen opgebouwd. Ondanks de rommeligheid hoefden we niet te vrezen voor de winst, maar we konden ook niet verder uitlopen.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 15-19 overwinning voor Volendam. Een knappe prestatie en een veelbelovende start van het seizoen!