ASM-trainingen

HV KRAS/Volendam heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de ontwikkeling van beweging. De ontwikkeling van het individuele kind is hierbij het belangrijkste, zowel fysiek als mentaal. In de trainingen voor jeugdleden van KRAS/Volendam wordt daardoor het Athletic Skills Model geïntegreerd. Dit model heeft het principe dat ieder kind breed wordt opgeleid als atleet. Met deze opzet wordt gezorgd voor meer plezier, creativiteit, betere prestaties en minder blessures.

Implementatie in de vereniging
De trainingen in de onderbouw van KRAS/Volendam zijn gebaseerd op de schijf van tien van het Athletic Skills Model. Jeugdleden krijgen een keer per week een training die helemaal in het teken staat van de motorische ontwikkeling van het kind. Creativiteit en plezier is op deze training ook een belangrijk onderdeel. Zo werken wij vaak met beweegbanen om de koppeling van verschillende bewegingen beter te maken. Met de jeugd wordt er gewerkt met een technisch adaptieve manier van ontwikkeling. Dit aan de hand van speedhandball en beachhandball.

Interesse
Geen lid maar toch willen meedoen? Kom langs op één van de trainingen. Klik hier voor het trainingsschema. Ook kun je per e-mail of telefonisch contact opnemen met Fiona Scherpenzeel via 06-83560327.