Jordy Baijens: Een Allround Speler en Opkomend Commercieel Manager bij HV KRAS/Volendam

Jordy Baijens: Een Allround Speler en Opkomend Commercieel Manager bij HV KRAS/Volendam

vrijdag 27 september 2024

Welkom terug bij onze periodieke rubriek waarin we leden van de HV KRAS/Volendam-gemeenschap in de schijnwerpers zetten. Deze keer spreken we met Jordy Baijens, een veelzijdige speler die al negen seizoenen deel uitmaakt van onze club. Daarnaast speelt Jordy een steeds belangrijkere rol binnen de commerciële tak van de vereniging. Ontdek zijn verhaal, zijn drijfveren, en hoe hij zich inzet voor HV KRAS/Volendam, zowel op als naast het veld. Veel leesplezier!


Kun je iets vertellen over je achtergrond en hoe je bij HV KRAS/Volendam terecht bent gekomen?

Ik ben 28 jaar en geboren in Rotterdam. Inmiddels ben ik al negen seizoenen bij Volendam. Toen ik hier kwam, was ik op zoek naar een omgeving waarin ik me verder kon ontwikkelen als handballer. Ik wilde hogerop en zocht een club die me de kans zou geven om mijn ambities waar te maken. HV KRAS/Volendam was op dat moment de perfecte keuze. De club had de reputatie om spelers te laten groeien, en dat trok me enorm aan. Daarnaast speelde me broertje Dani hier toen ook, wat voor mij een extra motivatie was. Het idee om samen met hem in een team te spelen, maakte de stap naar Volendam makkelijker.

Hoe zou je jezelf omschrijven als handballer?

Wat betreft het handbal ben ik een veelzijdige speler. Ik voel me op mijn gemak op verschillende posities en kan daardoor flexibel ingezet worden. Deze flexibiliteit helpt me enorm binnen het team, omdat ik me kan aanpassen aan wat de situatie op dat moment vraagt. Of het nu gaat om verdediging of aanval, ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen waar dat het meest nodig is. Die veelzijdigheid is voor mij altijd een belangrijk aspect geweest van mijn spel; het houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik me blijf ontwikkelen.

Je bent naast speler ook commercieel manager bij HV KRAS/Volendam. Hoe is die rol tot stand gekomen?

Dat klopt! Na enkele jaren als commercieel medewerker te hebben gewerkt, kreeg ik de kans om door te groeien naar commercieel/verenigingsmanager. Deze rol past bij mijn ambitie om niet alleen op sportief gebied, maar ook op organisatorisch en commercieel vlak mijn steentje bij te dragen aan de club. Ik ben dagelijks bezig met commerciële activiteiten, zoals het zoeken naar nieuwe sponsormogelijkheden, het onderhouden van relaties met bestaande partners en het organiseren van evenementen. Daarnaast ga ik binnenkort beginnen aan de studie European Handball Manager, net als Joost Ooms ooit heeft gedaan. Deze studie helpt me om mijn kennis te verdiepen en me verder te ontwikkelen binnen het commerciële en organisatorische aspecten van de sport. Het is een mooie kans om mijn horizon te verbreden en tegelijkertijd HV KRAS/Volendam verder te helpen groeien.

Wat maakt HV KRAS/Volendam voor jou een bijzondere vereniging?

KRAS/Volendam is echt een unieke vereniging. Dat realiseer je je pas volledig als je hier daadwerkelijk deel van uitmaakt. Het is een club die niet alleen veel kansen biedt, maar ook een plek waar mensen zich echt inzetten voor elkaar. Iedereen binnen de vereniging, van de spelers tot de vrijwilligers, heeft een enorme passie voor de sport en voor de club. Het is een echte gemeenschap, waarin je de ruimte krijgt om te groeien. Zowel op het veld als daarbuiten, zoals in mijn commerciële rol. Of je nu een jeugdspeler bent die zijn eerste stappen in de sport zet, of een ervaren speler zoals ik, de mogelijkheden zijn er. Het is alleen aan jou om die te grijpen en te benutten.

Kun je een bijzonder moment uit je handbalcarrière bij Volendam delen?

Een van de meest bijzondere momenten in mijn carrière bij Volendam was mijn Europese debuut in Frankrijk. Dat was een moment waar ik lang naar had uitgekeken. Wat het extra speciaal maakte, was de aanwezigheid van mijn ouders. Ze zijn die avond na hun werk met de camper naar Chambéry gereden, puur om erbij te kunnen zijn. In minder dan 48 uur hebben ze 2000 km afgelegd om dat moment niet te missen. Het laat zien hoeveel handbal en mijn carrière voor hen betekenen. Hun steun is altijd een enorme motivatie voor mij geweest, en hun bereidheid om zo'n inspanning te leveren zal ik nooit vergeten. Het was een moment van trots, niet alleen voor mij, maar voor ons allemaal.

Wat vind je het mooiste aan je commerciële rol binnen de club?

Het mooiste aan mijn commerciële rol is de impact die ik kan hebben op de toekomst van de club. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat we als vereniging blijven groeien en dat we de beste faciliteiten kunnen bieden aan zowel de jeugd als de senioren. Dit betekent dat ik continu op zoek ben naar nieuwe partners en samenwerkingen om HV KRAS/Volendam op de kaart te zetten. Ik geniet van het contact met sponsoren en de uitdaging om creatieve oplossingen te vinden die voor beide partijen voordelig zijn. Door de opleiding European Handball Manager te volgen, wil ik mijn kennis verder uitbreiden en zo nog meer voor de club kunnen betekenen. Ik vind het geweldig om op deze manier een verschil te maken en de club een duurzame toekomst te geven.

Is er nog iets wat je wilt delen met de handballiefhebbers en vrijwilligers van de club?

Ik wil graag benadrukken hoe bijzonder deze vereniging is en hoe cruciaal de rol van de vrijwilligers is. Dankzij hun inzet krijgen we allemaal de kans om ons te ontwikkelen en onze dromen na te jagen. Het werk dat zij verrichten, vaak achter de schermen, maakt een enorm verschil voor spelers zoals ik en voor de toekomst van de club. Het is een voorrecht om deel uit te maken van deze gemeenschap, en ik ben ontzettend dankbaar voor alle energie en tijd die deze mensen in de club steken. Zonder hen zou HV KRAS/Volendam niet zijn wat het nu is: een warme, stimulerende plek waar iedereen de kans krijgt om te groeien, ongeacht of je de absolute top wilt bereiken of gewoon wilt genieten van de sport. Jullie maken het mogelijk, en daarvoor wil ik jullie allemaal bedanken!


Vind jij ook dat de vrijwilligers van onze vereniging extra aandacht verdienen op onze website?

Deel je tip met de redactie door te klikken op de volgende link.


Klik op de onderstaande foto's om meer beelden te zien