Tom Kok: Een Leven Lang Bankier, Nu Financieel Vrijwilliger voor HV KRAS/Volendam

Tom Kok: Een Leven Lang Bankier, Nu Financieel Vrijwilliger voor HV KRAS/Volendam

donderdag 03 oktober 2024

In onze rubriek waarin we de mensen achter de schermen van HV KRAS/Volendam voorstellen. Deze keer spreken we met Tom Kok, een vrijwilliger die al jaren een belangrijke rol vervult binnen onze vereniging. Maak kennis met Tom en ontdek hoe zijn inzet de club ondersteunt. Veel leesplezier!

Kun je iets vertellen over je achtergrond en hoe je bij HV KRAS/Volendam terecht bent gekomen?

Mijn naam is Tom Kok, ik ben 70 jaar oud en heb 40 jaar bij ING Bank gewerkt. In 2014 ben ik begonnen als vrijwilliger bij HV KRAS/Volendam, als vervanger van Frank Leeflang. Mijn interesse in handbal komt voort uit de band die mijn dochter kreeg met Gerrie Eijlers. Toen Gerrie de overstap maakte naar de Handbalbundesliga bij Solingen, begon ik regelmatig de wedstrijden van HS1 te bezoeken. Vanaf dat moment ben ik steeds meer betrokken geraakt bij de club.

Wat houdt je vrijwilligerswerk bij HV KRAS/Volendam precies in?

Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op de financiële kant van de club. Ik ontvang de facturen van diverse crediteuren en stuur deze door naar de juiste personen binnen de vereniging voor goedkeuring. Daarnaast controleer en verwerk ik de reiskostendeclaraties van zowel de handballers als de handbalsters. Een andere taak die ik op me neem, is het bijhouden van het gas-, water- en stroomverbruik van de verschillende panden van HV KRAS/Volendam. Per kwartaal vraag ik dit op bij de bewoners en verwerk ik de gegevens in een Excel-sheet. In mijn rol ondersteun ik ook Tatjana Simoiu, onze Office Manager, om ervoor te zorgen dat de dagelijkse financiële en administratieve zaken soepel verlopen. Het is een diverse rol, waarin ik op de achtergrond zorg dat de financiële zaken op rolletjes lopen.

Wat vind je van de ontwikkelingen binnen de club in de afgelopen jaren?

Ik heb de indruk dat er de laatste jaren een flinke professionaliseringsslag heeft plaatsgevonden binnen de club. De organisatie is sterker geworden, en dat zie je terug in de resultaten, zowel binnen als buiten het veld. Deze professionalisering heeft zeker zijn vruchten al afgeworpen, en dat maakt me trots om onderdeel te zijn van HV KRAS/Volendam. Het is mooi om te zien hoe de club zich blijft ontwikkelen en steeds meer stappen zet richting een professionele organisatie, terwijl de gemeenschapszin behouden blijft.

Wat drijft je om je te blijven inzetten als vrijwilliger?

Het vrijwilligerswerk bij HV KRAS/Volendam geeft me veel voldoening. Ik voel me betrokken bij de club en de mensen die er onderdeel van uitmaken. Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik graag actief als vrijwilliger. Het is fijn om op deze manier een steentje bij te dragen aan de vereniging en ervoor te zorgen dat alles achter de schermen goed verloopt. Ik vind het belangrijk dat de sporters zich volledig kunnen richten op hun prestaties, zonder zich zorgen te hoeven maken over de financiële of administratieve zaken. In goede gezondheid blijf ik nog wel even vrijwilligerswerk voor de HV doen.

Is er nog iets wat je wilt delen met de handballiefhebbers en vrijwilligers van de club?

Ik wil benadrukken hoe belangrijk het is dat we ons als vrijwilligers blijven inzetten voor de club. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen kan HV KRAS/Volendam blijven groeien en kunnen de sporters zich optimaal ontwikkelen. Het is een teaminspanning waarin iedereen, ongeacht zijn of haar rol, bijdraagt aan het succes van de vereniging. Laten we dit vooral voortzetten, zodat we samen nog vele mooie momenten kunnen beleven.


Vind jij ook dat de vrijwilligers van onze vereniging extra aandacht verdienen op onze website?

Deel je tip met de redactie via: j.baijens@handbalvolendam.nl.

Zou je het ook leuk vinden om iets voor de vereniging te betekenen? Klik dan op onze vacaturelink en meldt je aan!