Volendam geeft overwinning uit handen tegen Bevo in slotseconden (28-28)

Volendam geeft overwinning uit handen tegen Bevo in slotseconden (28-28)

zondag 29 september 2024

HV KRAS/Volendam heeft in een spannende thuiswedstrijd tegen Bevo uit Panningen genoegen moeten nemen met een gelijkspel. In de slotseconden wisten de bezoekers uit Limburg nog op gelijke hoogte te komen, waardoor Volendam ondanks een sterke wedstrijd geen overwinning kon vieren. Het duel eindigde in 28-28.

Eerste helft: Sterke start, maar Bevo blijft in het spoor

Volendam begon de wedstrijd fel en creëerde direct kansen. Toch opende Bevo de score al in de tweede minuut (0-1), maar Volendam-keeper Rob Goudriaan hield zijn ploeg vervolgens meerdere malen in de wedstrijd met enkele cruciale reddingen. Na een snel tegendoelpunt wist Jordy Baijens de openingstreffer voor Volendam te maken (1-2) en trok het team de stand na elf minuten weer gelijk (4-4).

Met goals van onder meer Tim Roefs, Roy Loch en Sjors Hoogenberg wist Volendam een kleine voorsprong te pakken en controleerde de wedstrijd richting het einde van de eerste helft. Mede door het goede keeperswerk van Rob Goudriaan stond het bij rust 17-13 in het voordeel van Volendam.

Tweede helft: Volendam verliest de grip in de slotfase

In de tweede helft bleef Volendam aanvankelijk het initiatief houden. Jordy Baijens vergrootte de voorsprong met een empty goal tot 18-13, maar Bevo bleef vechten en kwam langzaam terug in de wedstrijd. Ondanks een sterke verdediging van Volendam en enkele belangrijke doelpunten van Sjors Hoogenberg en Robin Nagtengaal, kroop Bevo steeds dichterbij.

In de 17e minuut stond het plotseling 23-23, waarna beide teams elkaar in balans hielden. Volendam leek de winst veilig te stellen toen Tim Roefs in de 29e minuut de 28-26 binnenschoot. Toch wist Bevo in de laatste minuut via Julian Mumme de aansluitingstreffer te maken en in de allerlaatste seconden alsnog de gelijkmaker te scoren: 28-28.

Reactie van de coach

Hoofdcoach Geert Hinskens reageerde na afloop teleurgesteld:

“Dit voelt als een gemiste kans. We speelden een sterke wedstrijd en controleerden het grootste deel van de wedstrijd, maar in de laatste minuten geven we het uit handen. We zullen hiervan leren en sterker terugkomen. Volgende week moeten we er weer staan tegen Hubo Handbal.”

Volendam zal zich na deze teleurstelling moeten herpakken, want aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen Hubo Handbal op het programma.


Wil je meer weten?

Wil je meer weten van de werkingen rondom Heren 1, neem dan contact op met topsportcommissie hoofd heren handbal Marco Woltersom

Lees eventueel ook een wedstrijdverlag op: Handbalinside of Handbalstartpunt

Fotografie: John Loch Fotografie Klik op de onderstaande foto's voor meer beelden