Dames starten seizoen met overtuigende overwinning op promovendus MHV'81

zondag 15 september 2024

De dames van Garage Kil/Volendam zijn het Eredivisieseizoen goed begonnen met een sterke 25-33 overwinning op MHV'81. De promovendus uit Mill, waar dit weekend kermis werd gevierd, begon furieus aan hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau. In een goed gevulde sporthal wist MHV al snel een 3-1 voorsprong te pakken dankzij snelle uitbraken. Volendam reageerde met treffers van Jaimy en Ariane, maar MHV bleef sterk, waardoor de stand uitliep tot 10-5.

In deze fase had Volendam duidelijk moeite om zich aan te passen aan de power en snelheid van de opbouwrij van MHV, die opnieuw wisten te scoren. Toch lieten de Volendamse dames zich niet uit het veld slaan. Via doelpunten van Jaimy en Zenzi werd de achterstand langzaam verkleind, en Isa en Chloë zorgden ervoor dat Volendam uiteindelijk terugkwam tot 11-10. De spanning in de wedstrijd groeide, en bij 14-14 bracht Isa Volendam voor het eerst weer op gelijke hoogte.

De slotfase van de eerste helft werd een spannende strijd, waarin Monica en Marlies Volendam zelfs op een 14-16 voorsprong zetten. Vlak voor rust zorgde MHV er echter voor dat de ploegen uiteindelijk met een gelijke stand (16-16) de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft kwam Volendam sterk uit de startblokken. Ariane en Jaimy scoorden direct, waarmee de voorsprong naar 16-18 werd getild. Sabrina en Zenzi lieten vervolgens van zich horen met sterke acties, en al snel was het verschil opgelopen tot 17-23. Aanwinsten Ariane Clerc en Zenzi Mathaei speelden een belangrijke rol in deze fase, terwijl Sabrina en Sharon ook beslissend waren in de opbouw.

MHV probeerde nog aan te haken met enkele goals, maar Volendam bleef domineren. De dekking stond als een huis, en als MHV er toch doorheen kwam, stond Femke Reus in de weg. Volendam bouwde hun voorsprong verder uit met treffers van onder andere Jaimy, Sharon, en Zenzi, waardoor het verschil opliep tot 10 punten (20-30). Ook Isa en de debuterende Silke kwamen op het scorebord, wat zorgde voor een eindstand van 25-33.

Na afloop van de wedstrijd was coach Debbie Bont tevreden over het resultaat, maar zag ze ook ruimte voor verbetering:

"We begonnen wat stroef, vooral in de eerste fase van de wedstrijd, waarin we moeite hadden met het tempo en de intensiteit van MHV. Maar ik ben trots op hoe we ons hebben herpakt en ons spel zijn gaan spelen. De tweede helft was van het niveau dat we nastreven, met sterke verdediging en slimme aanvallen. Dit is een goede basis voor de rest van het seizoen, maar we blijven werken aan de details," aldus Bont.

Met deze overwinning laten de dames van Garage Kil/Volendam zien klaar te zijn voor de strijd in de Eredivisie.

Wil je meer weten over het programma van Garage Kil/Volendam? neem dan contact op met Debbie Bont: d.bont@handbalvolendam.nl