Wedstrijdverslag: Dames Beach Handbal NK Finale

maandag 08 juli 2024

HV KRAS/Volendam heeft tijdens de eerste en tweede dag van de nationale beach handbalkampioenschappen veel successen beleefd. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024 vonden namelijk de Beach Handball Tour Finals plaats bij HV Jahn II in Stadskanaal. Onze dames hebben zich met hard werk en toewijding geplaatst voor de finale, die gisterenmiddag plaatsvond.

Halve Finale: Gewonnen!

In de halve finale moest KRAS/Volendam het opnemen tegen Unitas. Het was een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk wisten onze dames de overwinning te behalen in twee sets, waardoor ze zich plaatsten voor de finale. Alle wedstrijden van het NK werden live gestreamd op EYECONS, zodat fans mee konden genieten van de spanning en de successen.

Finale: Tweede Plaats

De finale vond om 16:45 plaats op zondag, waar KRAS/Volendam het opnam tegen Black Lake Beach DS1, het team dat nummer twee werd in Poule A onder KRAS/Volendam. Ondanks een sterke prestaties van de dag en een enorme inzet van ons team, moesten de dames helaas hun meerdere erkennen in Black Lake Beach DS1 en verloren de dames de wedstrijd met twee sets tegen nul. KRAS/Volendam eindigde dus met een welverdiende tweede plaats.

Christine Mansour: "Het was jammer dat we niet konden winnen. Dit jaar hebben we in elk toernooi waaraan we deelnamen minimaal de finale gehaald. Dat is op zich een topprestatie. Maar uiteindelijk wil je natuurlijk winnen. De meiden waren geweldig. Ook een speciale dank aan Indy van Zijl, die ook een keer mee wilde doen."

Poule Fase Uitslagen: Als eerste door in poule B

Tijdens de poulefase op 6 juli 2024 behaalde KRAS/Volendam de halve finales door de volgende overwinningen:

• Tegen Black Lake Beach DS1 met twee sets tegen één
  • Tegen Voorwaarts DS1 met twee sets tegen nul
  • Tegen Jumbo Niedorp DS1 met twee sets tegen nul

Deze overwinningen gaven de dames het vertrouwen en de energie die ze nodig hadden om door te dringen tot de halve finale en uiteindelijk de finale te bereiken.

Terugblik

Hoewel de uiteindelijke finale niet resulteerde in de overwinning waarop we gehoopt hadden, hebben de dames van KRAS/Volendam laten zien dat ze tot de top van het Nederlandse beach handbal behoren. Hun prestaties gedurende de Beach Handball Tour Finals waren indrukwekkend en hun tweede plaats is een prestatie om trots op te zijn.

We feliciteren Black Lake Beach DS1 met hun overwinning en kijken vol vertrouwen uit naar de toekomstige successen van onze dames. Bedankt aan alle supporters die ons tijdens dit kampioenschap hebben aangemoedigd. Volgend jaar gaan we weer voor goud!