Wedstrijdverslag: VOC Amsterdam (#2) vs Garage Kil/Volendam Dames 1 (#6)

zondag 06 oktober 2024

Ruststand: 9-10 | Eindstand: 25-22

Zaterdag nam Garage Kil/Volendam Dames 1 het onder leiding van coach Debbie Bont op tegen VOC Amsterdam, de nummer twee van de competitie. Volendam, als zesde geklasseerd, stond voor een uitdagende wedstrijd tegen een van de topteams in de Super Handball League Women.

Eerste helft: De dames van Volendam begonnen sterk aan de wedstrijd en hielden VOC goed onder druk. De verdediging stond stevig en Volendam wist VOC te dwingen tot lastige schoten. In de aanval toonden de dames van coach Bont hun klasse door geconcentreerd en doeltreffend te spelen. Dit resulteerde in een verrassende voorsprong voor Volendam bij rust: 9-10.

Tweede helft: In de tweede helft werd de wedstrijd intenser. VOC, vastbesloten om hun hoge notering te verdedigen, begon sterker te spelen. Na tien minuten in de tweede helft stond Volendam nog nipt voor met 16-15, maar de druk van VOC werd steeds groter. Ondanks dat Volendam dapper bleef strijden, kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van de thuisploeg. VOC kwam terug en nam de leiding. Garage Kil/Volendam kon de sterke comeback van VOC niet meer pareren, en de eindstand werd 25-22 in het voordeel van de Amsterdamse ploeg.

Na de wedstrijd reflecteerde coach Debbie Bont op de prestatie van haar team:

"We hebben hard gestreden en onszelf positief verrast in de eerste helft. De meiden hebben laten zien dat we een sterk team zijn, maar tegen een ploeg als VOC moet je het volledige zestig minuten volhouden. Daar gaan we op bouwen voor de volgende wedstrijd."

Het was een verdienstelijke prestatie van Garage Kil/Volendam, vooral gezien het krachtsverschil op papier. Coach Debbie Bont zal tevreden zijn met de vechtlust van haar team, ondanks het teleurstellende resultaat.

Wil je meer weten over het programma van Garage Kil/Volendam? Neem dan contact op met Debbie Bont: d.bont@handbalvolendam.nl.

Heb je talent? De talentontwikkelingsprogramma's van de damesteams zijn volop in ontwikkeling. Wil je in het eerste team van Volendam komen? Informeer naar onze trainingsmogelijkheden bij Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl.

Fotografie: John Loch Fotografie Klik op de onderstaande foto's voor meer beelden