Zenzi Matthaei terug in de handbalsport bij KRAS/Volendam

Zenzi Matthaei terug in de handbalsport bij KRAS/Volendam

woensdag 04 september 2024

Een nieuwe uitdaging in een vertrouwde omgeving

Na jaren van toewijding aan de handbalsport bij VOC, waar ze sinds haar zesde speelde, zet Zenzi Matthaei (22) een nieuwe stap in haar handbalcarrière. De getalenteerde cirkelspeelster sluit zich aan bij Garage Kil/Volendam, waar ze na een handbal sabbatical van negen maanden klaar is voor een frisse start en nieuwe uitdagingen.

Zenzi, die bij VOC uitgroeide tot een sleutelspeler en in haar laatste wedstrijd voor de club werd uitgeroepen tot ‘Woman of the Match’ tegen HC Groot Venlo, kijkt met enthousiasme uit naar haar nieuwe avontuur.

“Ik heb altijd met veel liefde voor VOC gespeeld en ben trots op wat we daar hebben bereikt, zoals vele kampioenschappen in de jeugd en als kers op de taart het landskampioenschap in 2022-2023,” vertelt Matthaei. “Maar na mijn reis naar Australië, Nieuw-Zeeland en Bali voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws en een stapje ‘terug’ te zetten. Bij KRAS/Volendam krijg ik de kans om met vriendinnen om me heen nog steeds op hoog niveau te spelen. De nieuwe doelen van deze club spreken me zeker aan!”

Bij KRAS/Volendam wordt Matthaei gezien als een belangrijke aanwinst. Haar ervaring, gecombineerd met haar energie en vastberadenheid, maken haar tot een waardevolle versterking voor het team. Trainer/coach Debbie Bont van Garage Kil/Volendam spreekt met enthousiasme over haar komst:

"Zenzi heeft bewezen een sterke cirkelspeelster te zijn, die in staat is om in cruciale momenten het verschil te maken. We zijn blij dat ze voor ons heeft gekozen en kijken uit naar wat ze kan brengen."

Voor Matthaei betekent deze stap een nieuw hoofdstuk in een carrière die al vanaf jonge leeftijd veelbelovend is. Hoewel ze VOC achter haar laat, blijft de club een speciale plek in haar hart houden.

"VOC is mijn cluppie en dat zal altijd zo blijven," zegt ze met een glimlach. "Maar nu is het tijd om bij KRAS/Volendam nieuwe herinneringen te maken en successen na te streven."

Met haar komst naar Volendam wordt de damesselectie van KRAS/Volendam versterkt met een speelster die niet alleen kwaliteit op het veld brengt, maar ook een flinke dosis ervaring en een winnaarsmentaliteit. De fans van Volendam kunnen zich verheugen op een seizoen waarin Matthaei ongetwijfeld haar stempel zal drukken op het team.

Welkom Zenzi!


Klik op de onderstaande foto's om meer foto's te zien.

Wil je meer weten over het programma van Garage Kil/Volendam? neem dan contact op met Debbie Bont: d.bont@handbalvolendam.nl

Heb je talent?

Ook zijn de talentontwikkelingsprogramma's van de damesteams van de vereniging volop in ontwikkeling. Mocht je de ambitie hebben om in het eerste team van Volendam te komen, dan kun je informeren naar onze trainingsmogelijkheden bij Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl