Afscheid van speelsters, teammanager en keeperstrainer Garage Kil/Volendam

donderdag 09 mei 2019

Na jaren van trouwe dienst en tomeloze inzet neemt HV KRAS/Volendam aanstaande zaterdag afscheid van speelsters Priscilla Bergman, Deniece Feijen, Mandy Kwakman, Anja Tol, teammanager Pim Ligthart en keeperstrainer Simon Molenaar. Na afloop van de wedstrijd tussen Garage Kil/Volendam en Fortissimo worden zij op het veld van sporthal Opperdam bedankt voor hun bewezen diensten.

Bergman, Feijen, Kwakman en Tol maakten jaren deel uit van het Volendamse damesteam dat met vier kampioenschappen op rij doorstootte naar de Eerste Divisie. Ook dit seizoen leggen de handbalsters van trainer Ruud van den Broeck weer ongekende prestaties op de mat. Met een koppositie in de promotiepoule is een ticket voor twee beslissingswedstrijden tegen de nummer voorlaatst van de Eredivisie binnen handbereik. Hiervoor moet er zaterdag in sporthal Opperdam nog wel van Fortissimo worden gewonnen.

Ook Ligthart was in al die jaren een onmisbare schakel. De teammanager zorgde er met zijn bezigheden voor dat de speelsters en Van den Broeck zich alleen op het handbal hoefden te richten. Het team zou zonder zijn inbreng dan ook niet hetzelfde zijn geweest.

Molenaar heeft op zijn beurt lange tijd de keepsters van de selectie onder zijn hoede genomen. Zijn trainingen en adviezen zijn van groot belang geweest in de ontwikkeling van de sluitposten.