Bouter en Van Starrenburg weer bij selectie

zaterdag 14 december 2019

Ze hebben veel geduld moeten hebben, maar de tijd van wachten is eindelijk voorbij. Sharon Bouter maakte zondag in het duel met Borhave haar eerste minuten voor Garage Kil/Volendam, terwijl Babs van Starrenburg zaterdag haar debuut maakt in de wedstrijdselectie. 

"Dat wachten heeft lang genoeg geduurd", vertelt Bouter. De opbouwster kwam afgelopen zomer over van OTTO WorkForce/VOC, maar lag lang uit de roulatie door een slepende knieblessure. "Het is heel fijn om weer te mogen spelen. Wel was het weer even wennen. Ik heb een tijd niet mogen handballen en heb nog niet eerder met dit team samengespeeld. Ook moet ik alles weer even ervaren, wennen aan het lichaam en gewoon lekker m'n ding doen. Het is nu een kwestie van trainen, trainen en nog meer trainen. Dan komt de gewenning vanzelf"

Wedstrijdritme
Ook Van Starrenburg kampte lang met blessureleed, maar is vanavond van de partij. "In mijn herstelperiode heb ik veel aan krachttraining gedaan, dus met de fitheid zit het helemaal goed. Wel denk ik dat mijn conditie nog iets beter moet, maar dat komt ook doordat ik nog geen wedstrijdritme heb."

In het duel met Boer'n Trots Kaas/DSVD kan Van Starrenburg haar debuut in de Eredivisie maken. "Dat is best wel spannend. Ik ben nu nog niet erg zenuwachtig, maar ik denk dat het in aanloop naar de wedstrijd wel gaat komen."

In de afgelopen periode heeft de van hoofdklasser SV Zeeburg overgekomen rechterhoekspeelster al wel veel met de selectie getraind. "Het niveau is hoog, maar ik vind dat ik goed mee kan komen. Ik moet nog veel leren en weet dat ik in Volendam daarvoor op de goede plek ben."

Wedstrijd
Garage Kil/Volendam speelt zaterdag om 19:00 uur in sporthal Opperdam tegen Boer'n Trots Kaas/DSVD. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop. Ook zijn de verrichtingen van de ploeg te volgen via een livestream