Dames 2 promoveert naar eerste klasse

donderdag 14 mei 2020

Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 is ondanks de abrupte beëindiging van de competitie alsnog gepromoveerd naar de eerste klasse. Daarmee heeft het tweede Volendamse damesteam de doelstelling behaald die eerder werd gesteld.

De Volendammers gingen met nog twee speelrondes te gaan aan kop in de tweede klasse. Met vier punten voorsprong op de achtervolgers stond de formatie van trainer Ab Schilder op het punt kampioen te worden. Door de maatregelen tegen het coronavirus werd de kampioenswedstrijd echter afgelast.

Vanuit het NHV kwam vervolgens het bericht dat de handbalcompetities tot nader order werden gestaakt. Niemand zou promoveren of degraderen. Wel mochten teams aanvraag doen alsnog een stap hogerop te kunnen zetten. De Volendamse dames maakten heir werk van en hebben hun verzoek tot promotie ingediend. Dit om het harde werk niet voor niets te laten zijn.

Meer dan terecht
Afgelopen week kwam er goed nieuws vanuit de handbalbond: het verzoek tot promotie is goedgekeurd. Daarmee promoveert de ploeg naar de eerste klasse, wat gezien de inzet en prestaties van het afgelopen seizoen meer dan terecht is.

Het kampioenschap was vanaf dag één de doelstelling, om zo meer aansluiting te vinden bij de dameshoofdmacht van KRAS/Volendam. Trainer Schilder heeft deze taak opgepakt en is hier – samen met begeleidster Jenny Hoogland – heel serieus mee aan de gang gegaan.

De trainingsintensiteit werd opgeschroefd naar drie balsessies per week, één krachttraining bij Gympact en een looptraining onder leiding van Timo Beemster. De meiden zijn hierdoor sterker geworden en de teamspirit werd verbeterd. Ook werd er een hoge mate van discipline en inzet getoond, wat de promotie mogelijk heeft gemaakt.

Dankwoord
Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 wil hierbij graag trainers Schilder en Beemster bedanken voor de leerzame sessies en Hoogland voor de begeleiding tijdens wedstrijden. Ook willen zij Diego Jacobs en Bozidar Zorko bedanken voor het geven van gasttrainingen en Gympact voor de krachttrainingen. Daarnaast gaat er ook een dankwoord uit naar alle sponsoren. De selectie hoopt ook komend seizoen op hun steun te kunnen rekenen. Tot slot wordt ook het publiek bedankt. Zonder hen was de promotie niet gelukt. Op naar een mooi nieuw seizoen!

Foto: Fred Mol