Een spannende strijd voor Autocrew de Groot/Volendam tegen BFC-HS1

zaterdag 09 oktober 2021

Autocrew de Groot/Volendam stond afgelopen zaterdag, drie kwartier eerder dan normaal, op de mat tegenover BFC-heren 1. De winstpartij van vorige week gaf de ploeg van coach Martijn Cappel de motivatie om dit weekend de punten in Volendam te houden. Zo pakte de thuisploeg dan ook vanaf het begin de leiding in de wedstrijd en kwam op een voorsprong van twee punten. De Volendammers wisten deze voorsprong tot de rust te consolideren en gingen de kleedkamer in bij een stand van 15-13.

Na de rust kwamen de Limburgers echter scherp uit de kleedkamer en wisten zij in een minuut tijd 4 doelpunten te maken, waardoor de thuisploeg weer in de achtervolging moest. De oranjehemden wisten de score kleiner te maken en uiteindelijk langszij te komen. In de laatste veertig seconden had BFC de bal na een time-out. Het lukte de gasten echter niet om het net te vinden en de wedstrijd uit te spelen. Met nog 9 seconden op de klok dachten de Volendammers via een snelle tegenaanval nog aan het langste eind te kunnen trekken. Toen de bal via de Limburgse keeper terug het veld in stuiterde, ging een moeilijk tweede schot van de thuisploeg rakelings naast. Uiteindelijk moesten beide ploegen de punten delen bij een eindstand van 24-24. De supporters in Opperdam Nieuw waren de winnaars na een vermakelijke wedstrijd te hebben gezien.

Aanstaande donderdag speelt Autocrew de Groot/Volendam een bekerwedstrijd op bezoek bij Yourlease/Eemland heren 1. Vervolgens zullen ze op zaterdag aantreden tegen B&B Healthcare/WHC-Hercules heren 1 in Den Haag.