Forse Europese nederlaag voor Kras/Volendam

maandag 02 september 2019

De handballers van Volendam kunnen komende zaterdag flink aan de bak om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de EHF Cup. Het team van trainer Hans van Dijk verloor de heenwedstrijd tegen het Kroatisch RK Porec met een behoorlijk verschil: 29-23.

De Volendammers kenden een taaie tegenstander in de nummer vier van de Kroatische kampioenspoule van afgelopen seizoen. In de snikhete hal keek Volendam na tien minuten tegen een 6-2 achterstand aan. De bezoekers kwamen daarna met 8-6 dichterbij, maar daarna werd de marge alweer vergroot naar zeven: 13-7. Met 15-11 zochten de teams kleedkamers op.

Slordigheid in de afronding speelde de Volendammers in de tweede helft parten. Daar profiteerde de thuisploeg van. Een kwartier voor het einde dreigde het Europese avontuur met een 24-15 achterstand al bijna ten einde te zijn. Maar in de slotfase krabbelden de oranjehemden terug. Met de 29-23 wordt het desondanks een hels karwei om de Kroaten van plaatsing voor de volgende ronde te weerhouden. Erik Blaauw werd met zes treffers topscorer aan Voledammer kant.