Garage Kil/Volendam blaast titelstrijd nieuw leven in

maandag 25 februari 2019

Het was dit weekend voor zowel Garage Kil/Volendam als de heren van KRAS/Volendam tijd voor de Noord-Hollandse derby tegen Green Park Aalsmeer. De heren speelden hun wedstrijd thuis in sporthal Opperdam, maar de dames reisden af naar De Bloemhof in Aalsmeer. De eerdere wedstrijd werd eindigde in een ruime overwinning voor de Volendammers. Garage Kil/Volendam staat door de overwinning van vorige week tegen PCA/Kwiek stevig op de derde plaats. Voor de ploeg van trainer Ruud van den Broeck is het dan ook zaak om de laatste vier wedstrijden alles te geven, om in ieder geval deze plaats vast te houden.

De wedstrijden tegen Aalsmeer worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld. Beide ploegen willen doorgaans snel handballen en dit was deze wedstrijd niet anders. In het eerste kwartier was het vooral Volendam dat het betere van het spel heeft en scherper is in de afronding. Na vijftien minuten is de stand 5-10, maar hierna lukt het Aalsmeer om toch weer dichterbij te komen en staat de stand vier minuten voor rust op 12-14. Hierna mist Volendam een strafworp, maar is het keepster Ellen Overman die ziet dat het doel van Aalsmeer leeg is en door een snel schot een doelpunt scoort en de ruststand op 12-15 zet.

Na rust is het Aalsmeer dat beter uit de startblokken komt en binnen drie minuten de stand weer gelijk trekt: 15-15. In deze fase van de wedstrijd is het erg spannend en een beetje rommelig. Beide teams doen niet voor elkaar onder en blijven scoren. Toch is het Aalsmeer dat na dertien minuten spelen op een voorsprong komt bij 22-20. Volendam liet het hier echter niet bij zitten en toonde weer de teamspirit waar zij dit seizoen al meerdere wedstrijden door hebben gewonnen. Na de gelijkmaker door Marilyn Tol, die een goede invalbeurt had, was het tot het einde toe erg spannend en kon het vijf minuten voor het einde nog alle kanten op. Gelukkig hield Volendam het hoofd erbij en werd het, ondanks een gemiste strafworp van Volendam vlak voor tijd, een mooie 24-27 overwinning voor Garage Kil/Volendam.

Van den Broeck sprak na afloop over een luxe positie voor zijn team. “Als debutant is het heel knap dat we in deze fase op een derde plek staan. De ontknoping van het seizoen nadert en er staat nog niets vast. Voor de komende weken is onze doelstelling om fit en heel te blijven. Dan kunnen we de laatste wedstrijden alles op alles zetten om deze winnend af te sluiten. Wie weet waar dat ons gaat brengen.”

Anja Tol werd in De Bloemhof topscoorder met elf doelpunten. Zij werd gevolgd door Alyssa Alings, die er acht maakte.

Doordat koploper Fit & Fun/Voorwaarts haar tweede wedstrijd op rij verloren heeft is het verschil nog maar vier punten. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de spanning in de titelstrijd weer helemaal terug. Garage Kil/Volendam kan al spreken van een geslaagd seizoen. Met een periodetitel op zak hebben zij namelijk al nacompetitie afgedwongen.

Volgende week zaterdag nemen de Volendammers het thuis op tegen Westsite uit Amsterdam. De wedstrijd begint om 19 uur in sporthal Opperdam.