Garage Kil/Volendam geeft nacompetitie kick-start tegen PCA Kwiek

maandag 01 april 2019

De Volendamse dames zijn playoffs goed begonnen. De dames van PCA/Kwiek werden, onder toeziend oog van vele supporters, met een ruime stand van 33-26 verslagen.

De Volendammers hadden voor de wedstrijd al een duidelijk doel voor ogen: winnen. Kwiek wist de stand de eerste minuten op 1-3 te brengen, maar na de gelijke stand van 4-4 nam Volendam de leiding. Kwiek probeerde het nog wel, en wist zo nu en dan een doelpunt mee te pikken, maar kon niet voorkomen dat met rust het verschil al vijf doelpunten was, 19-15.

Na de rust waren de dames ‘baas in eigen huis’. Waar Kwiek niet al haar doelpogingen wist te verzilveren lukte dit de Volendamse dames wel. Na achttien minuten in de tweede helft liep het verschil op naar tien doelpunten. Kwiek kon dit uiteindelijk nog terugbrengen naar een verschil van zeven, maar kon het duel niet meer spannend maken.

Trainer Ruud van den Broeck was erg blij met het resultaat. “Deze overwinning is een uitstekende teamprestatie. Conditie en ervaring hebben vandaag de doorslag gegeven. We speelden snel als het kon en op de juiste momenten pakten we onze rust.’

Aanstaande zaterdag middag reizen de dames af naar Z.A.P. waar de wedstrijd om 16 uur gespeeld wordt.