Garage Kil/Volendam is klaar voor nacompetitie na zege op Fortissimo

maandag 18 maart 2019

Voor Garage Kil/Volendam stond afgelopen weekend de laatste speelronde van de reguliere competitie op het programma. Hoewel het een wedstrijd waar niets meer vanaf hing, waren de Volendamse dames gebrand op een overwinning. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck boekte al zeven overwinningen op rij en wilde hier graag een achtste aan toevoegen. Tegenstander Fortissimo staat op de vijfde plaats, wat betekent dat zij ook deelnemen aan de nacompetitie.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Volendam, want binnen zes minuten stond het 3-0 Hierna ging het scoren echter wat minder en werd er aan beide kanten slordig gespeeld. Het spel van Volendam was beter maar Fortissimo bleef goed bij en belette Volendam om verder weg te lopen. Bij de ruststand van 15-12 was de wedstrijd dan ook allerminst gespeeld.

In de daaropvolgende dertig minuten was het opnieuw Volendam dat beter speelde, maar niet alle kansen benutte. Ook de tegenstander deed hier aan mee, waardoor de thuisploeg tot vier minuten voor het einde op voorsprong kon blijven. De slotfase was rommelig en tegelijk erg spannend. De score raakte bij 29-29 in balans, maar Garage Kil/Volendam hield het hoofd erbij en won uiteindelijk met een punt verschil: 31-30.

Alyssa Alings was wederom de topscoorder bij de Volendammers en werd uitgeroepen tot Woman of the Match. Van den Broeck kon deze wedstrijd geen beroep doen op eerste keepster Ellen Overman, maar zag haar vervanger Nicole Rep een goede wedstrijd spelen als stand-in. Zijn ploeg is klaar voor de nacompetitie welke begint op 30 maart thuis in sporthal Opperdam.