Garage Kil/Volendam klopt DSVD

Garage Kil/Volendam klopt DSVD

maandag 07 oktober 2019

Garage Kil/Volendam heeft zaterdag de tweede overwinning in de Eredivisie geboekt. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck was op bezoek bij Boer'n Trots Kaas/DSVD de betere partij en won met 32-37.

De Eredivisionisten gingen in sporthal 't Hoge Vonder aanvankelijk gelijk op, waardoor geen van beide een duidelijk gat kon slaan. De Volendamse dekking stond goed en keepster Ellen Overman had enkele fraaie reddingen in huis. Aan de overzijde was dit echter ook het geval bij DSVD, waardoor de ruststand van 16-17 een goede afspiegeling was van de verhoudingen in de eerste helft.

Na de onderbreking voerde Garage Kil/Volendam het tempo op en werd de marge langzaam maar zeker vergroot. Roos van Leeuwen en Alyssa Alings kregen het voorin op hun heupen, terwijl de defensie stevig overeind bleef met Jacky Ferwerda als grootste aanjager. De Volendammers bouwden hierdoor de voorsprong uit naar een 32-37 eindstand en namen de punten mee naar huis.

"We hebben in de tweede helft de technische fouten weten te beperken", reageerde Van den Broeck. "We hebben als team een knappe prestatie geleverd en konden samen een kleine dip in ons spel opvangen door goed te verdedigen. Door onze groeiende fitheid kunnen we de rust in de aanval bewaren. Dit komt ook door de extra wisselmogelijkheden nu steeds meer speelsters terugkeren van hun blessures. Daarnaast was ik ook erg te spreken over de beleving van het team tijdens de wedstrijd. Dit zowel in het veld als op de bank."

Boer'n Trots Kaas/DSVD - Garage Kil/Volendam 32-37 (16-17)

Foto: Fred Mol