Garage Kil/Volendam naar 't Veld

vrijdag 15 november 2019

De tweede helft van de competitie gaat zaterdag van start voor Garage Kil/Volendam. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck reist af naar ’t Veld voor een treffen met JuRo Unirek/VZV. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

De Volendammers leden afgelopen weekend een nipte nederlaag op Geonius/V&L. In een nek aan nek race in het Limburgse sporthal Glanerbrook trok de thuisploeg in de slotfase aan het langste: 30-29.

Tweede plaats
VZV had in dezelfde speelronde minder geluk in eigen huis. De Noord-Hollanders verloren de wedstrijd met directe concurrent Cabooter Group/Handbal Venlo met vier punten verschil: 24-28. Door de nederlaag nam de ploeg uit Venlo de tweede plaats in de Eredivisie over van VZV, dat nu een plek lager op één punt volgt.

Kersverse eredivisionist
Op 7 september speelden Garage Kil/Volendam en VZV voor het eerst in competitieverband tegen elkaar. Voor de oranjehemden gold dit tevens als het debuut op het hoogste landelijke niveau. In sporthal Opperdam liet de thuisploeg een uitstekende indruk achter, maar zag het VZV in de tweede helft een gat slaan. Het duel ging uiteindelijk met 20-26 verloren, maar er waren voldoende aanknopingspunten voor de kersverse eredivisionist.

Mooie tegenstander
“VZV is een mooie tegenstander om onbevangen tegen te spelen”, blikt Van den Broeck alvast vooruit. “We zijn als team iedere week gegroeid. In de eerste seizoenshelft hebben we kunnen wennen aan het niveau van de competitie en is het gebleken dat je jezelf hier geen dipjes kunt veroorloven. We zijn keihard door blijven trainen en kunnen tegen VZV hopelijk laten zien in hoeverre we daadwerkelijk zijn gegroeid.”

Tickets
Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar aan de deur van sporthal ’t Zijveld.