Garage Kil/Volendam pakt historische punten

maandag 23 september 2019

Garage Kil/Volendam heeft afgelopen zondag haar eerste twee punten gepakt in de Eredivisie. In sporthal Opperdam won de ploeg van trainer Ruud van den Broeck de derde competitiewedstrijd met 30-26 van Borhave.

De Volendammers begonnen de wedstrijd uitstekend, zo werd er een vliegende start gemaakt met snel spel en veel druk. De dekking stond uitstekend waardoor keepster Nicole Rep een aantal mooie stops kon maken. In de aanval was Sabrina van der Mast goed op dreef vanaf de cirkel en Roos van Leeuwen maakte mooie doelpunten van afstand. Binnen 20 minuten stond er een knappe 13-5 stand op het scorebord. Echter gaven de dames van Borhave niet snel op, te zien was dat zij al drie jaar in de eredivisie spelen en dat ervaring met zich mee brengt. De ruststand werd bepaald op 16-11.

Begin tweede helft ging het spelbeeld wat meer op en neer. De dames uit Borne kregen iets meer grip op de wedstrijd en het scoren ging moeizamer aan de Volendamse kant. Na 22 minuten wist Borhave zelf op een kleine voorsprong te komen, echter door 2 mooie combinaties van rechteropbouwster Alyssa Alings met cirkel Floor Smit wisten de dames de stand weer om te draaien. Sabrina van der Mast wist ook in deze fase (echter nu vanaf de opbouwrij) een paar mooie doelpunten te maken. Met hard werken en veel doorzettingsvermogen werd deze voorsprong  de laatste minuten niet meer uit handen gegeven. Eindstand: 30-26.

Trainer Ruud van den Broeck was zeer tevreden met het resultaat: “Beetje bij beetje wordt de selectie steeds weer wat completer. Deze wedstrijd konden wij weer beschikken over Bibi Bakker en Floor Smit, waardoor wij meer mogelijkheden krijgen. Uiteindelijk hebben wij met veel strijd en passie de eerste historische punten gehaald.”

Lotje Wine en Dine Women of the Match: Nicole Rep.