Garage Kil/Volendam plaatst zich voor promotietweeluik

maandag 13 mei 2019

In de laatste wedstrijd van de nacompetitie nam Garage Kil/Volendam het op tegen Fortissimo. De drie eerdere ontmoetingen met deze lastige tegenstander werden allemaal nipt gewonnen. Bij winst was de ploeg van trainer Ruud van den Broeck zeker van de eerste plaats van de promotiepoule.

De Volendammers kwamen sterk uit de startblokken en kwamen na vijf minuten op een 4-1 voorsprong. Hierna slopen er echter wat slordigheden in, waardoor Fortissimo op gelijke hoogte kon komen: 5-5. Garage Kil/Volendam gaf hierna echter weer gas bij en zette de bezoekers met snel en attractief handbal op een achterstand van negen punten. Dit werd gehandhaafd tot aan het rustsignaal: 21-12.

In de tweede helft probeerden de bezoekers uit Cothen nog dichterbij te komen, maar was het de thuisploeg dat gemakkelijk bleef scoren en zelf weinig weg gaf. Van den Broeck kreeg dan ook de gelegenheid om de hele selectie in actie te laten komen. Met een eindstand van 37-24 was de ontlading op het veld groot. Garage Kil/Volendam had zich geplaatst voor een promotietweeluik tegen Eredivisionist Borhave.

Afscheid
Na de wedstrijd tegen Fortissimo werd er afscheid genomen van speelsters Priscilla Bergman, Anja Tol, Mandy Kwakman en Deniece Feijen, teammanager Pim Ligthart en keeperstrainer Simon Molenaar.

Van den Broeck spreekt nu al van een droomseizoen, wat de komende weken nog een vervolg zal krijgen. "Het is al meer dan geslaagd te noemen wat dit team heeft bereikt. De knop moet nu nog om voor de laatste twee wedstrijden tegen Borhave. Wie weet kunnen we het heerlijke toetje van het seizoen ook nog pakken.”