Garage Kil/Volendam strijdend ten onder tegen koploper

maandag 25 november 2019

Garage/Kil Volendam verloor afgelopen zaterdag met 31-27 van koploper OTTO Work Force/VOC. Na een spannende wedstrijd wisten de dames niet te winnen van de ploeg uit Amsterdam.

De dekking in de eerste helft stond goed en de dames werkten goed met elkaar samen. En als er iemand de Volendamse dekking wist te ontcijferen, stond daar een uitblinkende Nicole Rep. Met een paar mooie reddingen wist zij de achterstand op VOC zo klein mogelijk te houden. Helaas ging de bal aan de andere kant ook niet vaak in het doel. Meerdere keren werd na een goede aanval de paal geraakt. Toch konden de dames tevreden zijn over de eerste dertig minuten van de wedstrijd en gingen rusten met een stand van 17-13.

Het goede samenspel zette door in de tweede helft. Vechtlust en mooie combinaties in de aanval zorgden ervoor dat het Amsterdamse net nu wel ging bollen. Een paar minuten voor het einde kwamen de dames zelfs nog tot een verschil van twee doelpunten: 29-27. Garage Kil/Volendam wist daarna niet meer te scoren, VOC wel nog twee keer. Eindstand: 31-27.

Ruud van den Broeck vindt dat zijn dames het snelle spel van VOC goed hebben weten te controleren. ‘Ze gaan elkaar steeds beter vinden in de wedstrijd, ook worden de technische fouten elke wedstrijd steeds minder.’ Vergeleken met de thuiswedstrijd in de tweede speelronde van de Eredivisie tegen de Amsterdammers (26-41) zijn er zeker stappen gemaakt. ‘Het resultaat geeft aan dat we goed bezig zijn.’

Komend weekend wordt er niet gespeeld in de Dames Eredivisie. Op zondag 8 december wordt de competitie voor Garage Kil/Volendam hervat met de uitwedstrijd tegen Borhave. De wedstrijd begint om 13:30 uur in Sporthal ’t Wooldrik in Borne.

OTTO Work Force/VOC – Garage Kil/Volendam 31-27 (17-13)