Garage Kil/Volendam stunt tegen koploper

maandag 07 januari 2019

Fit & Fun/Voorwaarts, de koploper van de Eerste Divisie, was afgelopen zaterdagavond in sporthal Opperdam de tegenstander van Garage Kil/Volendam. De tegenstander uit Twello was eerder dit seizoen nog met negen punten verschil te sterk voor de Volendammers.

De thuisploeg had zich vooraf goed voorbereid om de krachten van Voorwaarts te bestrijden. De voornaamste opdracht was om het eigen spel te blijven spelen, want Garage Kil/Volendam in Twello niet lukte.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Geen van beide slaagde erin om afstand te nemen, waardoor de scores dicht bij elkaar bleven. Dit kwam mede doordat de kansen aan beide kanten niet optimaal werden benut. De eerste minuten waren dan ook voor de keepsters. Sabrina van der Mast en Denise Mol, die het gemis van de geblesseerde Alyssa Alings goed opvangt, gooiden een aantal keer knap raak. De thuisploeg mistte daarentegen wel twee strafworpen. Toch ging Garage Kil/Volendam met een minimale voorsprong de rust in: 11-10.

Scoren in ondertal
Ook in het tweede bedrijf bleef het stuivertje wisselen. De dames uit Twello scoorden de eerste twee doelpunten, maar Volendam trok de stand al snel weer gelijk. De bezoekers leken even later wat afstand te nemen bij een verschil van twee punten, maar opnieuw kwamen de Volendammers terug.

Bij een stand van 18-18 kwam de thuisploeg in ondertal, maar wist het desondanks maar liefst drie keer achter elkaar te scoren. Zodoende kwam het scorebord op 21-18 in het voordeel van de Volendammers.

In een goed gevulde sporthal ging het publiek er eens goed voor zitten. Het slot van de wedstrijd zou een spannende worden. De dames uit Twello kwamen weer wat dichterbij, maar konden niet voorkomen dat de Volendammers hun ongeslagen status in de eigen sporthal behielden. De koploper werd dik verdiend met 25-22 verslagen.

Woman of the Match
Denise Mol werd na afloop benoemd tot ‘Lotje Wine and Dine - Women of the Match’. Volgens trainer Ruud van den Broeck draaide het vanavond om het hechte collectief. “Waar het bij Voorwaarts vooral om twee belangrijke speelsters draait heeft bij Volendam iedereen een belangrijke rol en scoort iedereen hun doelpunten. Het was een lekkere, snelle en stevige pot die tot negen minuten voor het einde gelijk op ging. Door de belangrijke scores in ondertal konden wij de wedstrijd naar ons toetrekken. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning op de koploper en een goede start van 2019.”

Lang nagenieten zit er voor de Volendamse dames niet in. Aanstaande woensdag wacht namelijk alweer een bekerwedstrijd tegen het tweede team van VZV, waarna de ploeg zaterdagavond afreist naar Emmen voor het treffen met E&O. Laat u niet weerhouden door de afstand naar Emmen en kom de dames aanmoedigen, zij stellen dit zeer op prijs! De wedstrijd begint om 20 uur.