Garage Kil/Volendam strikt ervaren Ferwerda

Garage Kil/Volendam strikt ervaren Ferwerda

dinsdag 16 april 2019

Garage Kil/Volendam heeft ook haar tweede aanwinst voor het komende seizoen binnen. De 29-jarige Jacky Ferwerda komt over van het Purmerendse Vido en moet voor extra ervaring gaan zorgen in de jeugdige Volendamse ploeg.

De cirkelspeelster was door een zwangerschap een tijd afwezig bij Vido, dat momenteel in de Tweede Divisie uitkomt. "In december wilde ik weer aansluiten, maar toen was er ten opzichte van het vorige seizoen nauwelijks nog een team over." De eerste damesselectie van de Purmerendse handbalclub viel in de voorbereiding voor een groot deel uit elkaar. Meerdere bepalende speelsters, waaronder Jamie Neijndorff, verlieten sporthal De Beuk voor een stap hogerop. Ferwerda bleef als enige oudgediende over terwijl de rest van de selectie werd overgeheveld uit het tweede team, dat in de eerste klasse speelde. "We hadden het logischerwijs lastig, terwijl ik zelf ook mijn niveau niet haalde. Daarnaast werd ik niet meer zo fit werd als ik wilde zijn."

Op aandringen van Neijndorff kwam Ferwerda onlangs op trainingsstage in Volendam. Hier keerde het enthousiasme terug. “Volendam heeft een goede mix van jonge en oude speelsters. De eerste training bij Volendam werd ik erg blij van de manier waarop deze meiden te werk gaan. Dat ging met veel enthousiasme, fanatisme en ze pakten elkaar hard aan. Ik merkte al snel dat bij mij het plezier terug kwam.”

Van den Broeck: 'Meer dan welkom'
Ferwerda zal samen met Alyssa Alings en Sabrina van der Mast voor de nodige ervaring moeten zorgen in de selectie, zo vindt ook trainer Ruud van den Broeck. "Jacky is enorm gedreven en sterk in de dekking. Ze zal een rol in het centrum gaan vervullen en krijgtdaarmee de taak krijgen om de andere meiden aan te sturen. In aanvallend opzicht moet zij Priscilla Bergman gaan opvolgen. Haar ervaring is dan ook meer dan welkom." Het aantrekken van de routinier is volgens Van den Broeck een goede ontwikkeling voor HV KRAS/Volendam. "Het toont aan dat de club een goede aantrekkingskracht heeft op ervaren speelsters."

Foto: Danny Klijnsma