Garage Kil/Volendam verliest van Quintus

maandag 13 januari 2020

Garage Kil/Volendam verloor zaterdag van HV Quintus. Voor eigen publiek kenden de oranjehemden een sterke start, maar kon dit in de tweede helft niet worden doorgetrokken. Het werd uiteindelijk 17-23 voor de gasten uit Kwintsheul.

De wedstrijd begon goed voor Garage Kil/Volendam. Na tien minuten stond er een stand van 6-2 op het scorebord. Quintus kwam daarna voor even aan de leiding, maar de Volendammers wisten zich terug te knokken. Na dertig minuten spelen zochten beide teams bij 11-11 de kleedkamers op.

In de tweede helft wist Garage Kil/Volendam de strijd die in de eerste helft geleverd werd niet door te zetten. In twintig minuten tijd scoorde de thuisploeg slechts twee keer. De rust in het spel kon in de tweede helft niet bewaard worden en de gecreëerde kansen werden niet afgemaakt. Quintus wist ondanks de goede dekking van de Volendammers iets vaker het net te vinden, waardoor het laatste fluitsignaal klonk bij een stand van 17-23.

Van den Broeck: 'Moet de basis worden'
Een pluspunt deze wedstrijd was de goede dekking, zo vond ook trainer Ruud van den Broeck. “Dat moet de basis worden voor de aanstaande wedstrijden. Op de trainingen moeten we de focus op de scherpte in de aanval leggen. Er komen nog drie belangrijke wedstrijden aan. De strijd om de zesde plaats wordt spannend, maar we hebben alles in eigen hand.”

Volgend weekend speelt Garage Kil/Volendam wederom een thuiswedstrijd. Op zaterdag 18 januari is Fit & Fun/Voorwaarts om 19:00 uur de tegenstander in sporthal Opperdam.

Garage Kil/Volendam – HV Quintus 17-23 (11-11)