Garage Kil/Volendam verliest van VZV

maandag 09 september 2019

Garage Kil/Volendam heeft bij het debuut in de Eredivisie niet kunnen winnen. Na een uitstekend begin aan Volendamse zijde moest de ploeg van trainer Ruud van den Broeck de punten aan JuRo Unirek/VZV laten: 20-26.

In het debuutduel in de Eredivisie startten de dames uitstekend tegen de nummer drie van vorig seizoen: VZV. In de eerste minuten werden er goede aanvallen opgezet waardoor het doel makkelijk werd gevonden, stond de dekking goed en verrichte keepster Nicole Rep, die in de basis startte, een aantal fraaie stops. Na een 6-0 voorsprong wisten de dames van VZV pas in de twaalfde minuut voor het eerst het net te vinden: 6-1. Hiermee begonnen de dames uit 't Veld aan een opmars, VZV wist vaker te scoren waarna de ruststand werd bepaald op 9-7.

Na de rust was het VZV die het scherpst uit de kleedkamer kwam. Binnen een minuut werd de stand gelijk getrokken, 9-9. In deze mindere fase van Volendam wist VZV te profiteren. Zij wisten een verschil van zes punten op het scorebord te zetten. De dames lieten het er niet bij zitten en er werd gevochten voor wat ze waard waren. Het kon niet voorkomen dat de dames van VZV de voorsprong wisten te behouden. De eindstand werd na zestig minuten 20-26. Keepster Nicole Rep werd tijdens deze eerste wedstrijd benoemd tot ‘Lotje Wine and Dine Women of the Match’ vanwege haar goede keeperswerk!

Van den Broeck was na afloop niet ontevreden. "Uiteraard win je liever, maar we hebben de lijn die is ingezet in de voorbereiding doorgetrokken. Voor een groot aantal meiden was het de eerste wedstrijd op Eredivisie-niveau en we hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht. Van deze wedstrijden moeten we leren, ons verbeteren op bepaalde punten en dit volgende week beter doen."